Dalen nollade mot Falun

10 december 2017 21:46
ssl herr

Svenska mästarna Falun var på besök ikväll för att möta Dalens herrar och de nästan 1600 personer starka hemmapubliken fick se innebandy i världsklass. Det fanns ingen tvekan om att det var världens bästa klubblag som Dalen spelade mot. Falun visade upp propaganda innebandy från start till mål och vann också övertygande.

Med en ganska tung höst i bagaget och en eller annan spelare som är eller har varit krasslig skulle det krävas ett 100%-igt Dalen för att rubba ett Falun som går som tåget och bara har två förluster på hela säsongen.

Första perioden örjade i att vasst tempo, båda lagen ville etablera sig och testa vattnet ordentligt och ett par tre vassa chanser bjöds publiken också på. Över lag var hela matchen tempostark där Falun står för mer av spel mot uppställt försvar och Dalen kontrar men har svårt att få hål på Faluns uppställda försvar. fram till mitten av första perioden kändes det som om det var ganska jämnt mellan lagen men sen började matchen mer och mer tippa över till Faluns fördel. 16:04 efter en längre falinpress kan Hassan Hajo göra Faluns första mål på assist från Simon Cederström. Dryga två minuter senare, 18:21, utökar Falun ledningen till 0-2 via SSL-debutanten Anton Ekstrand med ett snärtigt handledsskott, assist av Kasper Backby. 19:36 avslutar så Falun målskyttet för perioden när Simon Cederström gör 0-3 i en andravåg efter passning av Omar Adleeb. Skotten i första perioden blev 2-18 till Faluns fördel och fläckvis var Dalen rätt överspelade.

Andra perioden ser matchbilden lite liknande ut. Falun dominerar och Dalen gör sitt ästa för att få hål på Faluns försvar och komma till skott mot Johan Rehn som kanske inte hade sin mest svettiga dag i Falunkassen. 11:57 utökar Falun sin ledning till 0-4 när Hassan Hajo får ett snabt pass från Omar Aldeeb när han står placerad mitt i slotet. 12:27 går Umeåsonen Emil Johansson köksvägen och mer eller mindre pressar in bollen mellan Måns Parsjö-Tegner och stolpen när han gör 0-5 på passning av Jonas Adriansson. 16:03 får så Emil stå oevakad redvid Måns stolpe och kan vicka in 0-6 assisten kom denna gång från Alexander Galante Carlström. Skotten i andra perioden blev 5-10 till Faluns fördel.

Sista perioden hämtar Dalen upp sig lite, inte tillräckligt för att göra mål men tillräckligt för att snygga till skottstatistiken som blev 8-10. 2.57 Gör Rasmus Enström 0-7 på pass från Alexander Galante Carlström. Slutligen kan Simon Cederström fastställa slutresultatet 0-8 på en kontring med assist från Omar Aldeeb.

Dalen hade flera skott just utanför, Jonas Svahn hade två skott där Johan Rehn fick rädda. Måns Parsjö-Tegner räddade 30 skott på mål ikväll och är i min bok Dalens bästa spelare ikväll.

Falun visade upp sig från sin bästa sida ikväll och Dalen hade inte sin bästa kväll på jobbet och då är det tydligt hur stor skillnad det är i kvalitet.

Nu tar vi nya tag och ser fram emot nya matcher och hela och friska spelare. Nästa match är mot Storvreta borta den 12:e och mot Thorengruppen den 19:e nästa hemmamatch är i mellandagarna. Den 28:e december möter vi Örebro hemma.

För mer statistik från dagens match se innebandy.se för highlights titta in på Dalentv För eventuella bilder från matchen se vår facebooksida

Text:Ulrika Nordin Bild: Magnus Andersson