17 Mar 1 match

IBK Dalen - Göteborg (3-4, SSL dam): En fartfylld femma, "tanken" och hemjobb

23 september 2018 20:12
KämpaDalen

IBK Dalens damer spelade idag premiärmatchen för säsongen och gjorde det på hemmaplan mot gästande Göteborg. Ta del av några tankar från matchen där jag bland annat skriver om en fartfylld femma, "tanken" och om hemjobb!

IBK Dalen - Göteborg (3-4)
Så var säsongspremiären avklarad även för IBK Dalens damer och det blev tyvärr en snöplig förlust mot nykomlingen Göteborg inför hemmapubliken. Gästerna var med ett tajt försvarsspel och ett försiktigt anfallsspel duktiga på att utnyttja Dalens misstag och var kvicka på att komma till avslut när sådana chanser dök upp. För Dalens del blev det just de individuella misstagen som till slut blev lagets fall, men trots att Dalen inte kunde skrämma bort ett eventuellt hemmaspöke redan i första matchen blev vi ändå bjudna på en del del att glädjas över!

Matchens första två perioder bestod huvudsakligen av ett Dalen som skapade chanser utan att ta tillvara på dem eller komma till ordentliga avslut. I tredje perioden vaskades det om något i femmorna, spelet blev rakare, temperaturen höjdes och chanserna började dugga tätt för hemmalagets del. Jag önskar bara att vi hade fått se den intensiteten och ett lite rakare spel tidigare under matchen, det klär verkligen Dalen att spela offensiv innebandy!

Komma till sin rätta
Om Dalens Natalie Hjertberg inte kom till sin rätta under matchens första två perioder gjorde hon definitivt det under matchens tredje period när hon fick spela med Dalens minst sagt fartfyllda femma med bland annat Victoria Ström, Clara Forssén och Sandra Törnqvist. Hjertberg bjöd bland annat på en superfin brytning och gjorde även sitt första SSL-mål.

Fartfyllda femman och "tanken"
Nämnda formation var för övrigt en lyckad formation sett till Dalens offensiv: Clara Forssén gjorde ett fint kontringsmål när Dalen fick göra sin första kontring med ett ordentligt avslut och Victoria Ström bröt sig in som rena rama "tanken" och kvitterade matchen till 3-3. Det är ingen hemlighet att matchens lirare Ström är tuff i närkamperna, men jäklar vad stark hon är i duellerna!

Hemjobben
Avslutningsvis noterade jag Dalens Amanda Skyltbäck för de flertalet imponerande och framgångsrika antalet gånger hon jobbade hemåt och desarmerade en situation som annars kunde blivit mycket farlig. Mot lag som Göteborg vilka utnyttjar motståndarnas minsta misstag känns det väldigt skönt att ha spelare som Skyltbäck på planen, räddar upp misstagen och ger trygghet för laget.