Lagkapten till Dalen!

1 juni 2018 09:35
SSL Herr

Andreas Holmgren har tidigare spelat i allsvenskan tre säsonger med Umeå City och Thorengruppen. Nu står det klart att den 24-årige backen flyttar till Umeå för spel med IBK Dalen i Svenska superligan. – Det känns härligt att vara tillbaka i Umeå igen där innebandyintresset är väldigt stort. Jag har fått en proffsig bild av Dalen som förening och det lockar verkligen att testa på spel i SSL. Det känns som en härlig utmaning, säger Andreas Holmgren.


Han har Moälvens IBK som moderklubb, men kommer närmast från Örnsköldsvik IBK där han spelat i division I de senaste två säsongerna. Där har samlat ihop 66 poäng, fördelat på 35 mål och 31 assist, på 43 matcher. Hittills har han hunnit med fystester och lite teambuilding med sina nya lagkompisar. – Jag har inte träffat laget så mycket än, men jag har fått ett riktigt bra första intryck. Det verkar vara en härligt sammansvetsad grupp, säger Andreas Holmgren.

Med över 60 matcher från allsvenskan i bagaget väntar nu nästa steg för Öviksbacken och det är dags att fylla på väskan med SSL-matcher.
– Målsättningen personligen är väl att komma in i laget och lära mig Dalens spelsystem. För laget känns det ju som att slutspel är ett givet mål och sen väl där kan allting hända, säger Andreas Holmgren.

– Här har vi i mina ögon inte bara en stabil och trygg innebandyspelare, utan verkligen en kille med båda fötterna på jorden som är motiverad och driven till att utmana sig själv i en elitsatsning. Det känns roligt med en kille från våra närområden, med bra träningskultur och i en bra ålder som verkligen känner för att ge sin innebandysatsning den där sista pushen. På banan kan vi vänta oss en stark duellspelare som inte lägger något emellan, men också en kille som har ett fint skott och ett bra passningsspel. Det här är en rörlig spelare som gärna vill vara med och påverka spelet i bägge delarna av banan. Jag tycker det ska bli väldigt roligt att följa Andreas utveckling kommande säsonger, säger IBK Dalens tränare Jonatan Brolin.

– Andreas är en Övikskille som vi haft ögonen på sen den senaste Umeåsejouren. En back som även utvecklat sitt offensiv spel. Den gångna säsongen gjorde han 39 poäng. En ambitiös kille som vill utvecklas och det hoppas vi kunna hjälpa honom med, säger IBK Dalens sportchef Christian Hjort.