Talang till IBK Dalen!

12 juni 2018 08:51
SSL Herr

18-årige Wilhelm Vihtari Hansson har hittills varit Gimonäs Umeå IF trogen hela sin karriär. Men efter fjolårets succé i division I står det klart att forwarden tar nästa steg och kommer nu att spela med IBK Dalen. – Jag kände att det är i Dalen jag kan få bäst möjlighet och dom bästa förutsättningarna för att uppnå min fulla potential, säger Wilhelm Vihtari Hansson.


Förra säsongen var hans första hela i division I. På 22 matcher spelade Wilhelm Vihtari Hansson ihop 36 poäng, fördelat på 16 mål och 20 assist. En prestation som innebar att många lag fick upp ögonen för Gimonäsforwarden, däribland IBK Dalen.
– Självklart var det ju jättekul när Dalen hörde av sig då det visade på att man hade gjort något bra under föregående säsong. Jag var ju även kontaktad av flera andra klubbar och var tvungen att fundera länge, men nu när allt är klart känns det riktigt bra och jag känner att laget har välkomnat mig med öppna armar. Det känns som det är ett lag med sköna grabbar men som samtidigt är väldigt tävlingsinriktade, säger Wilhelm Vihtari Hansson.

Den här veckan åker Wilhelm och dom andra Dalenspelarna till Prag för att delta i försäsongscupen Bohemia Trophy. Där får han chansen att göra sina första avtryck i Dalentröjan.
– Mina egna målsättningar inför säsongen är för och främst att försöka ta en plats i laget och sedan bara köra på och fortsätta utvecklas som innebandyspelare.

– Det här är en otroligt spännande spelare i mina ögon. Wille har ett härligt löpsteg och jag ser honom dels som en uthållig och löpstark spelare, men också som en kille som gillar att vara med och göra mål och assist och har känsla för offensiva beslut. Här har vi en kille som är nyfiken på att lära sig och har ett stort driv till att utvecklas. Han blandar en härlig attityd och självklarhet med en avslappnad ödmjukhet, där han alltid gör sitt bästa.

Jag tror att Wille kommer överraska många med sin fysik och sitt hårda jobb över hela banan. För mig är han en spelare som absolut kommer att konkurrera om platser till U-19 VM efter kommande säsong och det känns väldigt spännande att få vara med och jobba med hans utveckling på nära håll, säger IBK Dalens tränare Jonatan Brolin.