Söndag
28 Jan 2 matcher
Lördag
10 Feb 1 match
Söndag
11 Feb 1 match
Torsdag
15 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 2 matcher
Söndag
03 Mar 2 matcher
Söndag
10 Mar 1 match
Tisdag
12 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match

Timrå – IBF Dalen (8-5, div 1 herr): Välförtjänt seger, volleymålet, monsterräddningen och taggade spelare

31 augusti 2018 23:51
KämpaDalen

Med flera fina matcher att välja mellan valde vi att åka ut till Musköten för att kika på matchen mellan Timrå och IBF Dalen i herrarnas division 1 klass under Scandic Cup. En relativt jämn match där Timrå dock drog det längre strået genom hela matchen. I Dalen har jag dock skrivit några rader om volleymålet, monsterräddningen och om taggade spelare...


Timrå – IBF Dalen (8-5)
Så var vi på plats igen i Musköten för att njuta av fartfylld innebandy – något tröttare än vanligt eftersom matchen spelades klockan 21 på fredagkvällen vilket är vår sedvanliga "somna i soffan efter en lång vecka"-tid, men vi höll oss vakna. Dessvärre innebär det att jag i skrivande stund kämpandes knappar på tangenterna mellan tunga ögonlock så kanske blir inlägget något kortare än vad jag skulle vilja. Ledsen för det!

En välförtjänt segrare
Det kändes i alla fall väldigt spännande att få se Timrå för första gången och det var som vanligt även grymt roligt att få se Dalen spela, även om det inte var en av lagets bästa matcher. Timrå vann rättvist i slutändan, men det började faktiskt redan första minuten av matchen med att Timrå dundrade in ett fint mål och de behöll sedan ledningen resten av matchen trots ett flertal utvisningar som bland annat gav Dalen möjligheten att spela fem mot tre. Dalen skapade chanser, men Timrå gjorde det bra i numerärt underläge överlag och ska även ha beröm för att ha tagit vara på sina chanser under matchen som innefattade bland annat mål i numerärt överläge likväl som ett rappt kontringsmål.

Volleymålet, monsterräddningen och taggade spelare
Dalen hade sekvenser under matchen som var bra och sekvenser som var mindre bra och tyvärr medförde det att frustrationen växte något under matchens gång. En spelare jag dock tyckte utstrålade mycket kampvilja och stundtals nästan studsade på plats när det gick som tyngst för Dalen var William Holmlund som också fint assisterade Samuel Nejdsäter när han gjorde ett mycket vackert volleymål som uppskattades av publiken. Och på tal om vackra insatser – Tobias Svenssons MONSTERRÄDDNING runt mitten av matchen fick publiken att dra efter andan och alla trodde nog att den var inne... förutom Svensson som Maria och jag internt utsåg till matchens lirare i Dalen idag.

Avslutningsvis var det väldigt roligt att se unga spelare som Elliot Forsberg, Marcus Eliasson och Samuel Nejdsäter med flera - taggade spelare med mycket energi som får möjligheten att presentera sig inför den kommande säsongen, samt skicklige Albin Carlsten som förstärkte Dalens backsida och bland annat satte en boll i numerärt överläge.

Nu laddar jag inför morgondagens match som spelas klockan 14.00 mot Lettiska (?) FBK Valmiera och då i Umeå Energi arena Vatten då jag räknar med att vara betydligt mer utvilad och taggad till tusen!