Söndag
28 Jan 2 matcher
Lördag
10 Feb 1 match
Söndag
11 Feb 1 match
Torsdag
15 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 2 matcher
Söndag
03 Mar 2 matcher
Söndag
10 Mar 1 match
Tisdag
12 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match

Bra blågula dagar för Wirthig!

11 maj 2017 14:41
SSL Dam

IBK Dalens målvakt Matilda Wirthig har i veckan befunnit sig på Bosön för att under tre dagar vara med i Svenska innebandyförbundets satsning ”Guldsteget” som är steget under landslaget där 16 spelare på dam och herrsidan finns med under ett antal träffar.


Men på detta finns även Amanda Öhman som spelat i Dalen fram till denna säsong när hon ska spela med KAIS Mora.

Vi kollade läget med Matilda om hennes tankar kring dagarna på Bosön!

Hur har dagarna på Bosön varit?

Bra, lärorikt och mycket omväxlande med innehåll av många olika delar som man behöver för att bli en landslagsspelare och en mer komplett elitidrottare. Det var allt ifrån idrottspsykologi, hur man hanterar press och prestationsångest, vilka krav landslaget har, till kost och hur man bemöter media och förstås innebandy.

Berätta något "specifikt" du tar med dig från dagar

Förutom ny bekantskap och motivation så skulle jag nog säga föreläsningen om hur man kan hantera prestationsångest. Det var väldigt lärorikt och intressant!

Vad är nästa steg i Guldsteget?

Tränarna från guldsteget kommer återkoppla till tränare i klubblaget och ge info om vad vi gjort och vad jag som målvakt och individ behöver och ska träna/tänka på. De kommer även följa oss under säsongen och ge oss feedback. Sedan kommer det mest troligt bli en återsamling senare i höst.

**Du är en av två målvakter som fått chansen i guldsteget som är steget under landslaget. Finns a-landslaget med i dina tankar i framtiden? **

Ja absolut, det är ett mål och en dröm jag har och tränar för, att få spela med dom bästa i landet och få representera Sverige. Men det krävs hård träning med många timmar i gymmet och på innebandyplanen, men det är det jag jobbar mot/för, sedan får vi se hur långt det räcker.