17 Mar 1 match

Tätt, tufft och förlösande när AIK besegrades

30 november 2017 22:36
ssl herr

Det tog 65 minuter och 6 straffar men slutligen kunde IBK Dalens herrar besegra AIK. Det var en tät och spännande match rakt igenom där en sen kvittering var början till vinsten.

Första perioden örjade lite trevande från båda lagen, man bytte chanser med varandra men inget av lagen hade någon riktigt vass chans till att börja med. Dalen var laget med spelet, de vassare kontringarna och puliken på 853 personer i ryggen. Medan AIK hade bollinnehavet och jobade med att hålla nere tempot. 12,39 tar AIK ledningen Kevin Lieback Asp driver upp bollen och tappar den så när men kan få över en passning till Oskar Hagberg som skjuter i mål akom Måns Parsjö-Tegner i Dalens mål. Det enda målet under perioden där skotten blev 6-7 till AIK:s fördel.

Andra perioden inleder AIK med att göra 2-0 1.25 in i perioden Dalen ställer om till anfall men blir av med bollen och Adam Forslöv passar över till Axel Larsson som kommer med fart helt obevakad i mitten när dalenförsvaret inte hinner med tillbaka. 3.56 utökar AIK sin ledning när Linus Hellqvist skjuter från halva plan och Patrik Hagberg parkerad framför Måns i Dalens kassa styr in bollen. Efter detta är det dock Dalen som tar över, går ner på två femmor och drar upp tempot. Resultatet låter inte vänta på sig och 4.36 Kan Mattias Ljunggren reducera till 1-3 i powerplay. Assist kom från Ketil Kronberg och Ljunkans skott var åde vasst och välplacerat. 15.16 kan Dalen krympa AIK:s ledning igen när Sebastian Degeryd tar emot en rak passning från Mattias Ljunggren och passar in mot höga slotet där Ketil Kronberg klipper till med ett otagbart direktskott. Hjelm i AIK:s mål hann inte ens reagera. Skotten i andra perioden blev 10-14 till AIK vilket inte direkt speglar matchbilden, Dalen hade fler bud på mål men skott strax utanför räknas in i protokollet.

Sista ordinarie period hinner bli 4.07 när Mattias Ljunggren klipper till med ett skott igen den här gången ett direktskott på passning från Jonas Svahn på ett snat frislag och kvitteringen är ett faktum. 5,36 kan dock AIK ta ledningen igen i en trång tilltrasslad situation där Lieback Asp står för assiten och Andreas Stefansson kan tråckla in bollen mot en överspelad Måns. Dalen joar hårt för en kvittering och är nära mer än en gång. Nära är även AIK då de tilldöms en straff efter dryga 11 spelade minuter, Måns täckte dock upp målet väl och straffen gick utanför. efter runt 17 och en halv minut tar Dalen timeout och plockar ut målvakten och spelar resten av perioden 6 mot 5. Jakten på kvitteringen gav till slut resultat. Med endast 7 sekunder kvar av ordinarie matchtid skjuter Anton Åkerlund in ollen snett utifrån hågra sidan på passning från Ketil Kronberg och förlängningen är ett faktum. skotten i tredje perioden blev 12-11 till Dalen.

Förlängningen på 5 minuter blev resultatlös och skotten 2-3 till AIK och Publiken kan inte slappna av ännu utan ställs inför straffläggning. Straffläggare för AIK var Axel Kjellbris och för Dalen Fredrik Edholm. efter två omgångar av straffar har ingen av skyttarna lyckats göra mål och Måns räddar även Kjellbris tredje försök. Fredrik Edholm som fram till nu försökt att placera bollen ändrar strategi och drar till med ett skott den här gången, ett skott som går in och Dalen kan bärga extrapoängen den här matchen. Till matchens hjältar utsågs Kevin Lieack Asp i AIK och Mattias Ljunggren i Dalen.

Så efter en förstaperiod som var lite tempofattig steg denna match till en nervpirrande, spännande match där marginalerna var på Dalens sida.

Nästa match för killarna är nu på 3/12 söndag mot Sirius och kan ses på SSLPlayeller följas via Sportswik. Nästa hemmamatch är den 10/12 mot serieledande Falun så kom och se inneandy i världsklass och heja fram våra killar där och då.

För mer statistik från dagens match rekommenderar jag inneandy.seför fler bilder från matchen titta in på vår faceooksidaoch för highlights från dagens match ta en titt på SSLPlay.

Text:Ulrika Nordin Bild: Magnus Andersson