Claessons första mål i SSL!

24 januari 2018 13:26
SSL Dam

I söndagens segermatch på bortaplan mot Warberg så fanns en målskytt som noterades för sitt första mål i SSL! I mitten av den första perioden kunde Andrea Claesson som placerat sig framför motståndarmålet hittat nätet bakom Warbergs målvakt Frida Bengtsson.

Här kommer en intervju med Andrea!

Seger i helgen mot Warberg. Vad var det som gjorde att ni vann matchen?

Jag tycker att vi gick in med en bra inställning från matchstart vilken också resulterar i att vi leder med 4-0 efter första perioden. I andra perioden får vi dock en dipp men tycker att vi tar tag i det och med hjälp av bra snack och stor vilja kan vi vinna matchen tillslut.

Du gjorde ditt första mål i SSL i matchen mot Warberg. Beskriv målet!

Ja, jag fick ett pass från Jonna på kanten på offensiv planhalva och försökte trampa in i plan. Trodde att jag skulle tappa bollen 2 gånger på vägen haha men fick i alla fall iväg ett skott.

Du kom inför säsongen till IBK Dalen från RIG Umeå. Hur tycker du din säsong har varit personligen?

Jag tycker att det har gått lite sådär för mig personligen. Det har varit en stor omställning med ett nytt spelsystem samt ett högre speltempo vilket har gjort att det har tagit ett tag att anpassa sig till det nya. Jag skulle inte säga att jag är helt nöjd med min prestation hittills men det har varit otroligt lärorikt och roligt än så länge och jag tycker att man känner sig tryggare för varje match.

Till helgen väntar Rönnby på hemmaplan. Vad kommer att fälla avgörande för att Dalen ska vinna matchen?

Mycket vilja, självförtroende och fortsatt jobb med att gå rakare på mål tror jag kommer bli tre viktiga punkter.

IBK Dalens nästa match spelas på hemmaplan mot Västerås Rönnby

IBK Dalen-Västerås Rönnby IBK

Söndag 28/1 kl 17.00

Umeå Energi Arena

Kan du inte vara på plats så visas matchen på DalenTV.com Oavsett var du följer matchen så kan du hänga med i vår rapportering på Sportswik