Söndag
28 Jan 2 matcher
Lördag
10 Feb 1 match
Söndag
11 Feb 1 match
Torsdag
15 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 2 matcher
Söndag
03 Mar 2 matcher
Söndag
10 Mar 1 match
Tisdag
12 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match

Nytt lag i Dalen - DJ17

16 maj 2018 11:27
Förening

Försäsongen är i full gång för DJ17, IBK Dalens satsning på damjuniorspelare inför säsong 2018/2019. Laget som kommer att bestå av spelare födda 2001-2003 är nu inne på sin andra vecka där de kör tre pass i veckan med fokus på kondition, styrka och snabbhet.


– Från föreningens sida vill vi kunna erbjuda innebandy på alla nivåer som spelarna efterfrågar, och gensvaret på denna satsning har varit stort med många spelare som visat intresse för att ta en plats i laget, säger Dalens klubbdirektör Urban Karlsson.

Nytt träningsupplägg
Det är inte bara laget som blir nytt utan även hela säsongsupplägget där Dalen valt att köpa all fysträning av Umeå Performance Center. Under försäsongen håller UPC:s coacher i tre ledarledda pass per vecka och under säsong ska de hålla i två pass utöver lagets tre innebandyträningar och matcher.

– Vi vill se en minskad mängd skador samtidigt som vi vill ge spelarna de fysiska förutsättningarna att prestera så bra som möjligt på innebandyplanen och då kändes det rätt att ta hjälp av dom som är experter på området. Faller detta väl ut så kan det bli aktuellt med fler lag i framtiden, fortsätter Urban.

På innebandyplanen kommer laget att tränas av Magnus Lilliesköld och Johan Åsberg. Magnus är ett bekant tränaransikte i Dalen medans Johan är ny i föreningen efter att under många år varit tränare och ledare i Vindelns IF.

Nära samarbete med SSL och Allsvenska laget
DJ17 kommer att ha ett nära samarbete med både Dalens SSL-lag och det Allsvenska laget där gemensamma aktiviteter har planerats för säsongen. Nu närmast så kommer lagen i augusti att ha ett gemensamt träningsläger i Vindeln, vilket på allvar kickar igång inomhussäsongen.

– Våra SSL-tränare Henrik Vilhelmsson, Isabelle Lilja och Simon Stålberg är mycket positiva till upplägget och kommer självklart att stötta tränarna i den omfattning det behövs för att satsningen ska bli så lyckad som vi vill. Ambitionen är att inom några år ska dessa tjejer kunna fightas om en plats i det allsvenska laget eller kanske till och med i SSL-laget, säger Urban Karlsson.

Bred uppslutning
Nästan 30 spelare har hittills anslutit till träningsgruppen och för de som spelar fotboll så är det okej att stå över de träningspass där det krockar.

– Vi är positiva till dubbelidrott och det är många år kvar innan dessa tjejer ska nå sin topp, men det vi sagt är att vi varken ställer högre eller lägre krav på de som dubbelidrottar. Den träning som vi kör under försäsongen med fokus på kondition, snabbhet och styrka ger positiva effekter även på annat idrottsutövande så bara den samlade träningsmängden inte blir för hög så ser vi gärna att spelarna kombinerar träningarna, säger Urban.

Mer information
Om du vill ha mer information om Dalens satsning på DJ17 så kontakta då IBK Dalens klubbdirektör Urban Karlsson på tel. 073-088 64 84 eller e-post [email protected]. Vill du komma i kontakt med tränarna så når ni Magnus Lilliesköld på tel 070-648 58 67 och Johan Åsberg på tel 070-3553551