Andreas Carlbom stannar i IBK Dalen!

7 maj 2018 14:48
SSL Herr

Umeåpubliken får fortsätta njuta av Andreas Carlboms trollkonster på innebandyplanen. Den 36-årige forwarden har skrivit på för ytterligare ett år med IBK Dalen och går nu in på sin nionde säsong med klubben. 
– Att få avsluta karriären med ett guld skulle vara magiskt. I ett slutspel måste man gå in för att vinna, allt annat är uteslutet. I min värld är det målet, säger Andreas Carlbom.


Han gjorde comeback den gångna säsongen och från början förlängdes kontraktet varje månad, men efter ett tag stod det klart att Andreas Carlbom skulle spela hela 2017/2018 med IBK Dalen.

– Det var riktigt roligt att vara tillbaka, dock lite trist att missa stora delar på grund av skador. Varje gång jag kände att spelet började sitta så sa kroppen ifrån, mycket beroende på att jag kom in så sent och missade försäsongsträningen. För det kan ju inte ha något att göra med min ålder?, säger Andreas Carlbom.

Efter uttåget i slutspelet den gångna säsongen tog sig Andreas Carlbom en funderare om sin innebandyframtid. Fördelar vägdes mot nackdelar och när det stod klart att familjepusslet gick att lösa blev beslutet att spela vidare.

– Jag vill att övriga familjens behov och aktiviteter också ska hinnas med. Men efter att vi pratat om det så kom vi gemensamt fram till att det är nu eller aldrig, eftersom man tydligen inte blir yngre. En fördel är att vi alla i familjen är involverade i klubben och på så sätt hjälper det oss att pussla ihop vardagen, säger Andreas Carlbom.

Med spel under åtta säsonger i Dalen i bagaget reflekterar Andreas Carlbom tillbaka på säsongen som varit och blickar framåt mot en ny säsong i svenska superligan.

– Jag ger min egen prestation underkänt. Vet att jag kan bättre, samtidigt som jag var osäker vart min nivå låg efter så många års uppehåll från spel i SSL. Som lag har vi stundtals gjort det riktigt bra men vi har varit för ojämna för att kunna utmana topplagen, säger Andreas Carlbom och fyller i:

– Nu ser jag faktiskt fram emot försäsongsträningen, tror det är första gången jag säger det. Är riktigt taggad på komma förberedd till seriepremiären. För egen del hoppas jag på att spela varenda match och att återigen ha fysiken som krävs. Vi som lag har tagit lärdom av säsongen som varit och jag är övertygad om att vi kliver in som ett starkare lag till hösten.

– Vi är verkligen nöjda med att Andreas har valt att fortsätta satsningen med oss. Andreas är en helt underbar människa som hela tiden ger positiv energi till sina medspelare och laget och det känns helt suveränt att vi nu får med honom från dag ett, säger IBK Dalens klubbdirektör Urban Karlsson.

Andreas Carlboms statistik i Dalen:
Grundserie: 145 matcher, 182 poäng (124 mål+58 assist), 45 utvisningsminuter

Slutspel: 37 matcher, 39 poäng (26 mål+13 assist), 6 utvisningsminuter

Totalt: 182 matcher, 221 poäng (150 mål+71 assist), 51 utvisningsminuter