IBK Dalen gör jättesatsning inför nästa säsong

4 april 2018 14:05
Förening

IBK Dalen har ingått ett 3-årigt avtal med Umeå Performance Center (UPC) gällande föreningens elitverksamhet där UPC från 9 april övertar ansvaret för all fysisk träning av spelare i herr- och damlag. Syftet med samarbetet är att skapa ett starkare, snabbare och mindre skadebenäget IBK Dalen som på sikt ska ändra maktbalansen på den svenska innebandykartan.


-Vi har jobbat hårt i många år och har en ekonomi inom föreningen som klarar av denna satsning. Nu får vi tillgång till förutsättningar som inget annat svenskt innebandylag på varesig herr- eller damsidan kan mäta sig med, och det är klart att detta kommer ge resultat på såväl kort som lång sikt, säger IBK Dalens klubbdirektör Urban Karlsson.

Inspirerades av Björklöven

Det var bl.a. Björklövens fysiska utveckling under den gångna säsongen som inspirerade IBK Dalens klubbdirektör att kontakta UPC. - Löven är det senaste exemplet av framgångsrika lokala idrottslag som visat att hård träning ger resultat, och det är den resan vi nu ska inleda inom IBK Dalen också, säger Urban Karlsson.

Samma förutsättningar för herr- och damlag

Båda IBK Dalens elitlag kommer att få exakt samma förutsättningar, men det kommer även ställas samma kravbild på lagen. -Vi har fått en tydlig målbild från IBK Dalen, så det är inga oklarheter i vart de ska, däremot så vet vi ännu inte exakt var spelarna står sig rent fysiskt. Det arbetet inleds den 9 april med omfattande fystester i vårt Sport Science Lab och därefter kan vi staka ut individuella vägar mot målet, säger UPC:s Vd Johan Åsberg.


-Personligen så tycker jag det är stort av IBK Dalen att genomföra en sådan här omfattande satsning på sina spelare och att resurserna fördelas jämt mellan lagen. I en sport som drabbats av många knäskador så är det precis lika viktigt oavsett kön att få dra nytta av idrottsmedicinska tester i så väl skadeförebyggande som prestationsutvecklande syfte, säger Johan Åsberg.

**Dörröppnare för såväl nyförvärv som kontraktsförlängningar**

Att kunna erbjuda bra idrottsliga förutsättningar är en avgörande pusselbit vid rekrytering av spelare som vill utvecklas och ta nästa steg i utvecklingen, och där har vi inom Dalen länge varit duktiga på att förvandla lovande spelare till bra spelare. Nu tar vi som sagt nästa steg och den här satsningen har redan bidragit positivt till vårt lagbygge inför kommande säsong, både i form av kontraktsförlängningar som nyförvärv, avslutar Urban Karlsson.


**UPC - Nästa generations träningsanläggning redan idag**

Umeå Performance Center har på sina 7000 kvm lyckats skapa nästa generations träningsanläggning redan idag där man knutit samman friskvård och hälsa, träning och prestation, bredd och elit - allt i en och samma lokal som fyllts med all tänkbar utrustning och ytor för kampsport, kondition, tyngdlyftning, styrketräning, crossfit, funktionell träning och friidrott. Mitt i anläggningen finns även ett idrottsmedicinskt labb med avancerad teknisk utrustningen för att genomföra allt från V02-max, laktattester, maxpulstester, rörelseanalyser, kroppskompositionstester, hälsotester, styrketester till sprinttester. Bolaget ägs av Johan och Veronica Åsberg och drivs tillsammans med 15 st medarbetare.

[www.umeaperformancecenter.se](http://www.umeaperformance.se)