Talangfull back från Linköping klar för Dalen!

11 juni 2018 13:20
SSL Dam

IBK Dalen har gjort klart med 19-åriga backen Elin Bernhardsson inför kommande säsong. Elin spelade under förra säsongen med seriekollegan Linköping och har Vidingsjö MOIF som moderklubb.


-Jag är extremt laddad för att spela i IBK Dalen. Jag längtar efter att få utvecklas både som person och spelare i IBK Dalen, och kämpa på för att nå de resultat som klubben satt upp som mål. Jag upplever Dalen som en fantastisk klubb med väldigt bra lag, tränare, spelare och andra bra förutsättningar. Jag känner att jag kommer lära mig otroligt mycket av alla i klubben och min utvecklingspotential känns stor i klubben. Jag gillar verkligen klubben, vilket gör att valet känns rätt på flera olika plan, säger Elin Bernhardsson.

-Elin är en rightfattad back som har en intressant utvecklingskurva och jag tror att hon kommer att utvecklas ytterligare hos oss i IBK Dalen. Jag tror hon kommer att passa in bra i vårt lag och vårt spel med sina egenskaper som spelare och person. Det känns kul att hon väljer att komma till Umeå och skriva på för oss i Dalen med hård konkurrens av flera andra klubbar i Superligan, säger IBK Dalens tränare Henrik Vilhelmsson.

-Om jag skulle beskriva mig som spelare skulle jag säga att jag är en bolltrygg back som älskar att skjuta och har ett öga för spelet. Som person tror jag de flesta skulle beskriva mig som alltid glad, positiv och omtänksam, fortsätter Elin.

-Elin gav ett väldigt positivt intryck när hon var och hälsade på oss för några veckor sedan. Hon verkar målinriktad och jag tror hon kommer att passa in väldigt bra hos i IBK Dalen, säger IBK Dalens klubbdirektör Urban Karlsson

Elin och IBK Dalen har kommit överens om ett kontrakt som sträcker sig över kommande säsong.