03 Mar 1 match

Svängig match mot Sirius där gästerna tog hem poängen

27 december 2018 21:24
ssl herr

Mellandags matchen ikväll mot Sirius blev en svängig och lite svajig historia där Gästerna tog en tidig ledning, Dalen spelar upp sig och jämnar till för att sent om sider ta ledningen i matchen, men i slutänden bli snuvade på segern.

Som förvarning till läsarna blir det ett kortfattat matchreferat ikväll så tidigt arbete väntar mig imorgon. Håll till godo, med det lilla som blir idag, om andan och inspirationen faller på kan det bli lite påfyllnad imorgon.

Första perioden inleds i ett tempo som göra att båda lagen mer eller mindre spelar lite hafsigt, det går mer på chans än på någon form av struktur. Sirius är laget som kan dra nytta av detta och gör 0-1 4,54 in i matchen, skott Johan Eriksson (JR) och passning från Joakim Olsson. Sirius fortsätter i samma fart och gör 0-2, 8,53 Mål av Kevin Söderling och ytterligare ett assist av Joakim Olsson. Det hjälper föga att Sebastian Degeryd kan reducera till 1-2 16,14 in i perioden på pass av Alexander Hedlund när Jakob Drews gör 1-3 med 45 sekunder kvar av perioden, assist kom från Filip Eriksson. Sista minuten var hetsig då Anton Åkerlund reducerar 19,37 in i perioden och Dalen kan snygga till siffrorna till 2-3. Skotten i första 8 till Dalen och 11 till Sirius.

Andra perioden spikar Dalen igen bakåt och får grepp om Sirius offensiv. Man kan kvittera till 3-3 i en sjukt snygg bollstöld av Johan Eriksson som passar till Ketil Kronberg och får som tack tillbaka bollen och kan sättan den bakom Tobias Steineck i Sirius mål. Skotten i andra 11-3 till Dalen, tyvärr gav det utmärkta spelet inte bättre utdelning då Steineck i Siriusburen hade en riktigt bra dag på jobbet.

sista perioden är svängig, Sirius jobbar sig tillbaka sakta men säkert i matchen och även om Dalen tar ledningen för första gången i matchen genom Skott av Ketil Kronberg på assist av Sebastian Degeryd 11,11 in i perioden så är det Sirius som reser sig. 12,15 gör Erik Storgårds 4-4 på pass av Jacob Drews och 17,08 kan Joakim Olsson fastställa slutresultatet till 4-5, passningen kom från Kevin Söderling. Trots att Dalen tog ut målvakten och hade god press mot Sirius på slutet så höll gästerna undan. Skotten i sista perioden blev 10-9 till Dalen.

För mer statistik från dagens match rekommenderar jag innebandy.se. För highlights från matchen ta en titt in på SSLPlay och för bilder från matchen titta in på vår Facebooksida