Spelarutveckling i fokus för Moritz

10 augusti 2017 08:18
SSL Dam

IBK Dalen har gjort klart med den gamla elitspelaren Gabriella Moritz till IBK Dalens damer. Hon kommer att kliva in i ledarstaben med fokus på individuell spelarutveckling.


-Gabbi har spelat i både IKSU och har även spelat i IBK Dalen. Hon kommer med sin erfarenhet och sina egenskaper att kunna bidra med mycket till vårt damlag, säger IBK Dalens klubbdirektör Urban Karlsson och får medhåll av Christer Jernberg som tillsammans med Claes Bredemo basar över laget.

-Det känns jättekul att få in Gabriella i ledarstaben. Hon kommer att bidra med mycket rutin som kommer att hjälpa spelarna i deras utveckling både i professionalitet och deras innebandymässiga personliga utveckling. Dessutom är det jättebra att få in en kvinnlig ledare i ledarstaben, säger Christer.

Här kommer en liten intervju med Gabbi.

För den som inte vet vem Gabriella (Gabbi) Moritz är kan du beskriva dig kort som person.

Som person är jag en glad tvåbarnsmamma som brinner för idrott. Får ofta höra att jag är ambitiös och handlingskraftig.

Du har som innebandyspelare både representerat IKSU och IBK Dalen. Hur skulle du beskriva dig som spelare när du var aktiv?

Som spelare var jag nog rätt teknisk med en god spelförståelse och en vilja att alltid göra mål

Hur känns det att kliva in i ledarstaben i SSL-laget?

Det känns jättespännande och otroligt roligt att få följa tjejerna under säsongen.

Vad kommer du att ha för roll i laget?

Jag kommer att komplettera Christer och Claes med att individuellt hjälpa tjejerna att bli en bättre innebandyspelare både mentalt och på planen.

Gabbi kommer att finnas med i båset ikväll när IBK Dalen spelar DM-semifinal mot IKSU Ungdom med matchstart klockan 18.30 på IKSU Sportcenter. Här hittar du vår Sportswikrapportering från matchen.