Söndag
28 Jan 2 matcher
Lördag
10 Feb 1 match
Söndag
11 Feb 1 match
Torsdag
15 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 2 matcher
Söndag
03 Mar 2 matcher
Söndag
10 Mar 1 match
Tisdag
12 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match

IBK Dalen – Höllviken (5-4, SSL herr): Dalen till VM, stjärnvibbar och SSL:s mest oförtjänt ouppmärksammade spelare?

13 november 2018 21:43
KämpaDalen

Det blev inte så lite spännande i slutändan när seriens nordligaste lag IBK Dalen tog emot seriens sydligaste: Höllviken! En match där Dalen inledde klart starkast blev en kamp om sekunderna i slutändan där Dalen dock visade styrka och tog hem samtliga tre poäng och säkrade platsen som etta i den jämna tabellen. Dagens inlägg handlar om tre Dalen-spelare som tagits ut till VM, om stjärnvibbar och om en spelare som jag upplever kan vara en av SSL:s mest oförtjänt ouppmärksammade spelare.


Före jag skriver några rader om kvällens match vill jag bara passa på att gratulera tre landslagsspelare som blivit uttagna till VM-trupperna i Sverige och Norge: Jonas Svahn, Måns Parsjö-Tegnér och Ketil Kronberg! Stort grattis, så otroligt välförtjänta ni är av förtroendena från förbundskaptenerna! Om jag såg fram emot VM i Prag innan är det inget mot hur taggad jag är nu alltså, jisses vad kul det kommer att bli att få följa er på plats!

IBK Dalen – Höllviken (5-4, SSL herr)
Om Dalen började trögt och såg ut att vara lite sega i benen efter de långa resorna under bortatrippen för några dagar sedan var det raka motsatsen i dagens match mot Höllviken. På hemmaplan var det ett piggt och spelglatt Dalen som äntrade scenen och bjöd på show hela första perioden. Visst kändes det som om Dalen hade läge på betydligt fler mål än de tre som gjordes i perioden! Och på tal om uteblivna mål borde nog tredje femman ha lirkat in någon boll ändå, men vi fick trots uteblivna mål se ett mycket intressant upplägg med en ny konstellation i tredjefemman där Andreas Carlbom spelade ihop med Joel Grape och Wilhelm Vihtari-Hansson som center. Uppbackade av Pär Forsman och Lukas Harnesk förstås, ett tredje backpar som inte vacklat en sekund under säsongens inledande tolv matcher och som fortsätter leverera för Dalen.

Matchen blev trots den mycket lovande inledningen nästan vidrigt jämn och nervös mot slutet av tredje perioden. Höllviken hade häng på ett mål och gick för det med dryga tre minuters spel i sex mot fem, men Dalen krigade och slet och visade på en av Umeålagets imponerande styrkor i att kunna mönstra en spännande offensiv med en fantastisk defensiv. Och vad gör man när varje sekund räknas? Sätter in Lukas Harnesk och Mattias Wallgren förstås! Hur viktig är förresten inte Dalens Lukas Harnesk för laget i de här tajta nerviga situationerna? En spelare som inte får nog mycket uppmärksamhet... är försvarsspecialisten en av svenska superligans mest underskattade eller i vart fall mest oförtjänt ouppmärksammade spelare?

Nåja, i slutändan drog Dalen det längre strået och vann välförtjänt den onödigt jämna matchen och behåller alltså topplaceringen i svenska superligans tabell ännu en omgång. Så sjukt imponerande!

Stjärnvibbar
Alltså... Anton Åkerlund kallas ju ibland för Lill-Ketil och det av en anledning, men banne mig om jag inte får rena Jonas Svahn-vibbarna från Linus Holmgren ibland alltså! Holmgren, en otrolig spelare och en fröjd att se på planen. Blev välförtjänt utsedd till matchens hjälte av sponsorerna ikväll och jag kan inte säga annat än att jag håller med om valet. Linus Holmgren, vilken lirare, en tvåvägsspelare så viktig i både anfallsspelet och försvarsspelet för Dalen – stod för en riktigt fin insats ikväll tillsammans med kedjekamraten Anton Åkerlund som var på spelhumör och fick svåra situationer att se nästan enkla ut!

Två mål och en assist från Antons klubblad och i maskopi med vem? Linus Holmgren förstås, ett mål och två assist! Men även utan att beakta poängen är det så fint att se hur jävla jobbigt de gör det för motståndarna på planen och har ni inte tittat noga på Åkerlund när han sätter fart efter motståndarna i duellerna – well, look again! I situationer där de flesta skulle förlora mark och få erkänna sig besegrade har Anton någon slags ultraspeed-knapp han trycker ner och bara hänger på och det är vansinnigt trevligt att se!

Mer innebandy
Närmast väntar nu för IBK Dalens herrar bortamatchen mot Kalmarsund som spelas klockan 16 på lördag. Därefter blir det ett låååångt uppehåll i samband med VM för SSL:s herrar, däremot spelar Dalens övriga lag som tur är också en del matcher redan denna vecka!

15 november 19.00: IBF Dalen – Gimonäs (division 1 norrland, herr)

16 november 19.00: Ersboda SK – IBF Dalen (allsvenskan norra, dam)

18 november 16.00: Rönnby – IBK Dalen (svenska superligan, dam)