Skyttekung till IBK Dalen!

17 maj 2018 12:50
SSL Herr

Efter fyra år i allsvenskan med Wibax Piteå går flyttlasset nu vidare för Joel Grape. Ny destination blir Umeå och IBK Dalen där han skrivit på ett treårskontrakt. – Jag känner mig redo för att ta nästa steg. Innebandymässigt vill jag in i hetluften och leverera. Jag vill hjälpa laget att vinna matcher, säger Dalens senaste tillskott Joel Grape.


Den 28-årige forwarden Joel Grape har under sin fyraårssejour i allsvenskan mäktat med 115 poäng 88 matcher i Wibax Piteå. Något som har fått Dalen att få upp ögonen för honom.
– Jag kände mig först och främst väldigt smickrad när Dalen hörde av sig och sedan smög det sig på en känsla av stolthet över vad jag åstadkommit i mitt idrottande. Min sambo Hanna har alltid stöttat mig och utan hennes stöd på sidan om skulle det aldrig funka. Hon gör ett hästjobb för att lägga detta livspussel för att jag ska kunna spela innebandy, säger Joel Grape.

Med två barn, hus och jobb i Luleå pågår fortfarande en del pappersarbete för att kunna hyra ut hus och få alla andra bitar att falla på plats. Men Joel Grape ser fram emot att komma till Umeå och ansluta till sin nya klubb.
– Den uppfattningen jag har hunnit få av Dalen är att det känns som en familjär förening med många stöttepelare. I laget ser jag jättemycket talang blandat med en hel del rutin, många vinnarskallar och landslagsspelare. Inte helt fel att hamna i den mixen av sköna personer och sedan spelar min gode vän John Stiglund redan i laget, förklarar Grape.

Han beskriver sig själv som en hyfsat snabb spelare som besitter ett bra spelsinne och en otrolig vinnarskalle.
– Först och främst vill jag komma in i gruppen på ett bra sätt. Men jag lägger enormt stor press på mig själv och vill vara den som gör skillnad. Jag älskar att avgöra matcher, säger Joel Grape som nu är redo att gör det i Dalentröjan. – En öppen och trygg person som kommer passa perfekt in i vårt lagbygge är jag övertygad om! Har genomgående visat ett stort engagemang till att ansluta till oss i Dalen och känns väldigt redo att göra en resa mot att bli en elitspelare. Spelmässigt får vi i mina ögon en explosiv och löpstark, offensivt girig spelare som under sina år i allsvenskan både levererat mål och assist. Jag förväntar mig att Joel direkt kommer att konkurrera om platserna i laget och jag är övertygad om att han kommer att bli en jobbig överraskning för många motståndarbackar i SSL. Personligen ser jag fram emot att jobba tillsammans med Joel och jag känner mig trygg i att detta kommer bli positiva år för Dalen och Joel tillsammans, säger IBK Dalens tränare Jonatan Brolin.
– Joel är en poängstark forward som även gillar att jobba hårt. Vi behöver fler poängspelare och hoppas på att Joel kan göra en del poäng för oss. Att det är en Norrlandskille ser vi väldigt positivt eftersom vi vill sätta en Norrländsk prägel på detta lag, säger IBK Dalens sportchef Christian Hjort.