Kämpavinst in i det sista

12 november 2017 20:16
SSL Herr

Trots halka, snöslask och snöblandat regn i luften tog sig 874 personer till Ume Energi Arena för att se Dalen möta Höllviken under söndagen. Det blev en match som blandade och gav men som slutligen blev säsongens hittills värsta nagelbitare där det tog 14, just det fjorton straffar innan avgörandet kunde ske.

Första perioden inleds lite trevande från båda lagen, man känner lite på varandra men det är ingen vansinnig forcering. Dalen kan ändå inleda med att ta ledningen med 1-0 när Anton Åkerlund skickar iväg bollen i en snygg krosspassning till Markus Lindström som skjuter snett utifrån mot Robin Johansson i Höllvikens mål. Höllviken gillar att hålla boll men det känns ändå som om Dalen för spelet i första perioden. Det dröjer till 11.40 innan Höllviken kan kvittera i en andra våg på en kontring målskytt Christoffer Andersson och assist Dennis Sjöstedt. Höllviken hade möjlighet att ta ledningen i slutet på första perioden när Dalen får en spelare utvisad i en situation som varken jag eller huvuddelen av publiken ens uppfattade men Dalen reder ut det hela och vi går till pausvila med 1-1 i mål och skottstatistik som säger 7-4 och speglar perioden väl.

Andra perioden hinner bli 8.55 innan Dalen kan ta ledningen igen. Den här gången är det Andreas Carlbom som skjuter på kort avstånd från målet och Ketil Kronberg som mer eller mindre kämpar in bollen på andra eller möjligen tredje returen. 12.35 kvitterar Höllviken på straff och även den här gången är det Christoffer Andersson som står för målet. 14.59 tar Daeln ledningen igen på ett fräckt och snabbt frislag där Höllvikens spelare inte alls är med på Sebastian Degeryds snabba frislag där Alexander Hedlund tar några snabba steg och sträcker fram klubband och styr in 3-2. Snabb uppfattningsförmåga från de båda killarna och en av dagens snyggaste. En dryg halvminut senare kan Höllviken kvittera igen och för tredje gången ikväll är det Christoffer Andersson som lyckas stå obevakad på Måns högra sida assist från Dennis Sjöstedt även denna gång. Slutligen 18.17 kan Ketil Kronberg fastställa resultatet efter två perioder till 4-3 när han och Jonas Svahn kommer i hög fart mot Höllvikens kasse och Ketil kan bomba in bollen. Skotten i andra blev 8-8 och det var verkligen en jämn period, kanske inte den mest välspelade från någon av lagen dock.

Sista ordinarie period kan Dalen utöka sin ledning till 5-3 6.52 in i perioden. Dalen har powerplay och Mattias Ljunggren skickar ut bollen till Patrik Rokka på vänsterkanten och han skjuter in bollen bakom Johansson i höllvikens mål med sån kraft att jag funderade på om det blev hål i målvakten. Dalen dominerar fortsatt i nästan halva perioden men får inte riktigt till det efter det målet och från halva perioden och framåt satsar Höllviken hårt framåt och ger inte Dalen någon arbetsro alls. Det ger också utdelning 16.12 när ett hoppande och studsande höstlöv letar sig in bakom en mycket upprörd Måns Parsjö- Tegner i Dalens mål. Målskytt Pontus Karlsson och assist från Christoffer Andersson. Höllviken fortsätter att trycka tillbaka Dalens spelare och tar även ut målvakten och med 4 sekunder kvar av ordinarie period kan man kvittera i spel 6 mot 5. Målskytt igen Christoffer Andersson som alltså gör fyra mål och ett assist i en match där Höllviken gör 5 mål. Den killen hade en mycket bra dag på jobbet ikväll och blev självklart matchens hjälte hos Höllviken. För Dalens del var det Alexander Hedlund som fick den utmärkelsen. Skotten i tredje perioden blev 5-10 till Höllviken.

Förlängningen blev mållös även om Dalen får anses ha haft de vassaste chanserna och skottstatistiken blev 1-0 till Dalen.

Straffar tar vid och kvällens straffskytter är för inledande Höllviken Christoffer Andersson och för Dalen Ketil Kronberg. Nervkittlande nog tar det tre omgångar innan någon av skyttarna kan göra mål. och i tredje omgången gör både Andersson och Ketil mål så det står lika. ytterligare två mållösa omgångar följer, och Andersson missar även sin sjunde straff medan Ketil kan sätta sin straff och säkra extrapoänden för Dalen. Spänningen i hallen under straffskyttet gick att ta på. publiken satt på helspänn och för egen del var jag nog rätt nära en hjärtattack mer än en gång.

Dagens stora plus ger jag självklart till Ketil med två spelmål och fokus nog att avgöra på straffar. Det var också skönt att se Sebastian Degeryd tillbaka på planen och att han fick göra poäng om än inte mål. Det känns också tryggt att Patrik Rokka fick göra ett mål igen, det har gått lite tungt för honom med poängen och jag hoppas att det här är vändpunkten. Sen gör det ju inte att göra annat än att applådera och buga inför Måns Parsjöt-Tegner under straffläggningen var han verkligen ett Månster! att rädda 6 av sju straffar är fenomenalt.

Nästa match är mot Helsingborg borta den 16/11 och nästa hemmamatch är mot Jönköping den 22/11 så väl mött där för underhållande innebandy.

för statistik från dagens match rekommenderar jag innebandy.se För fler bilder från dagens match titta in på vår facebooksida och för higlights från dagens match ta en titt på DalenTV I skrivande stund har man inte fått upp higlights ännu så ha lite tålamod.