Tung förlust mot Örebro

28 december 2017 21:35
ssl herr

Med en Julledig Jonas Svahn och ett fortsatt tungt skadeläge räckte inte Dalens herrar ända fram i matchen mot Örebro ikväll. Trots ett spelmässigt övertag i stora delar av matchen lyckas man inte sätta sina chanser och går förlorande ur duellen.

Mtchen inleddes lite trevande och lagen känner på varandra, Örebro är första lag att spräcka nollan. 4.34 in i matchen gör Markus Lindgjerdet 1-0 snett utifrån vänster sida på passning från Hannes Karlsson. Dalen kan kvittera 9.14 in i matchen när Patrik Rokka Skickar en snabb diagonal till Ketil Kronberg som sätter 1-1 från snett ute från höger i favoritposition. Örebro har oroväckande mycket boll och pressar Dalen gång från gång.. Skotten i första perioden blev 6-10 till gästerna.

Andra perioden inleder Örebro med två snabba mål, 1-2 görs av samma Markus Lindgjerdet som gjorde Örebros första mål, denna gång kom passningen från Marcus Ekengren. och 1-3 Gjordes av Simon Palmén på passning från Emil Lundmark. Trots att Dalen i slutet av perioden kunde kvittera till 2-3 på Skott av Patrik Rokka efter ett snabbt uppspel och passning från Lukas Harnesk så går gästerna till sista pausvilan i ledning, att skotten dessutom blev 4-10 i andra perioden är inte direkt betryggande.

I sista perioden Lyfter sig Dalen, går upp i tempo och börjar jaga avslut på ett annat sätt än de gjort tidigare. tyvärr leder det till att man också släpper till lite mer bakåt, något som Simon Palmén och Emil lundmark inte är sena på att utnyttja och denna gång är det Palmén som är sist på bollen. Slutresultatet 2-4 är inget Dalen kan vara stolta över. När skottstatistiken visar på 19-29 över hela matchen hjälper det inte att man är det tyngre och vassare laget. Man måste sätta sina chanser och gå på avslut både rakare och oftare om man ska ha en chans att följa med på slutspelståget.

Dagens positiva utmärkelser går till Patrik Rokka som matchens hjälte med 1+1 poäng. Till slitvargen Mattias Ljunggren för hårt jobb både frammåt och bakåt. Till Ludvig Svensson som äntligen fick spela en hel match och gör det med ett jävlaranamma matchen igenom.

Nu tar vi nya tag, hoppas på en bättre inställning, ett rakare spel med fler avslut och fler vinster. Nästa match är 7/1 borta mot AIK och nästa hemmamatch är den 10/1 mot Sirius. Gör som över 1200 andra och kom och se världens bästa innebandy och hjälp våra killar till en slutspelsplats.

För mer statestik från matchen se innebandy.se, för bilder från dagens match titta in på vår facebooksida och för highlights från dagens match titta på Dalentv

Text: Ulrika Nordin Bild: Magnus Andersson