Ett motiverat lag på väg till Prag

13 juni 2018 13:59

Läs lite tankar från tränaren Jonatan Brolin om stämningen i laget inför turneringen Bohemia Trophy i Prag nu i helgen.


Nu väntas en Resa till Tjeckien närmare bestämt till Prag, hur är stämningen i laget?

Vi ser fram emot att se våra killar i spel och det känns spännande att följa många av våra nya spelare och ge dem en första introduktion till Dalen och vad vi vill jobba med inför säsongen. För min del känns det positivt att få ett första test för våra killar och få en fingervisning hur vi ligger till. Stämningen i sig har varit på topp egentligen under hela uppbyggnadsperioden! Jag upplever att våra spelare är positiva, gör sitt bästa under varje träningspass och är duktiga på att ta hand om och motivera varandra.

Hur kommer du forma laget mot ACEMA Sparta Praha?

I stora drag har vi spikat startuppställningen, men är inte helt färdiga. Vi kan dock säga att vi kommer att få se flera av de nya göra sina debuter i Dalentröjan! Det vi vet i dagsläget är att Wallgren, Svahn, Carlbom och Edholm inte kommer att spela något under turneringen. Totalt reser vi med 19 utespelare och två målvakter!

Ny säsong är på gång, hur känns det inför den?

I dagsläget känns det som en ganska avslappnad stämning i truppen där fokus är på att träna bra och bygga oss på rätt sätt. Så motiverade som laget känns just nu så skapar det en trygg känsla för oss i ledarstaben och vi vet att laget kommer att vara väl sammansvetsat när vi kör igång. Jag är övertygad om att vi kommer bli belönade om vi fortsätter jobba så medvetet som vi gjort hittills.

Hur går det med sommarträningen för laget?

Först och främst måste jag nämna Umeå Performance Center. Vi har verkligen fått förmånen att träna på en fantastisk anläggning och det känns som att killarna tar tillvara på resurserna på ett bra sätt. Energin har varit genomgående bra på träningarna och vi har hittills jobbat ganska brett fysiskt. Vi har ambitionen att utmana oss själva hela tiden och pusha gränserna framåt. Vi vill vara i topp fysiskt i ligan när det ska summeras och då måste vi göra ett arbete nu.

Matcherna kommer att webbsändas på www.livesporttv.cz
Klicka här för att gå till webbsändningen

Se hela spelschemat och resultat här