03 Mar 1 match

Äntligen vinst och det med besked!

5 februari 2019 21:24
ssl herr

Efter stolpe ut ett längre tag och en klar uppförsbacke för våra herrar lossnade det så äntligen i kvällens match mot Lindås Rasta. Det lossnade dessutom med besked när siffrorna skrevs till 9-1 till Dalen. Matchens hjälte blev Andreas "Calle" Carlbom som gjorde FYRA mål och stod för många fler farligheter.

Äntligen vinst och med rejälva siffror, men vi börjar från början. Första perioden inleddes lite trevande, lagen byter chanser med varandra och Lindås känns nöjda med prommenadinnebandy där de blixtrar till med snabba tempoväxlingar som kan bli riiktigt farliga medan Dalen snarare nöter ner motståndet och är på tårna bakåt och inte släpper till nåt i onödan.

Lindås kan ta ledningen 5,47 in i första perioden, ett skott fråna Max Källerteg från halva offensiva plan med en Måns Parsjö-Tegner som var skymd. målet registrerades utan assist.

Dalen växer så sakta in i matchen och 15,07 kan Dalen kvittera genom Sebastian Degeryd på passning av Ludvig Svensson. Det är en trång situation framför Oskar Adler i Lindås målbur och Degeryd får mer eller mindre kämpa in bollen i nätet.

19.27 kan så Dalen ta ledningen i matchen för att aldrig släppa den igen. Andreas Carlbom och Alexander Hedlund lurar skjortan av Lindås försvar och Adler i målet och Calle kan snyggt och prydligt rulla in bollen i en stor lucka bakom Adler.

Skotten i första perioden blir 5-6 till gästernas fördel. Men det känns som om Dalen har något bra på gång i slutet av första perioden och som att Lindås avslut är mer tandlösa.

Andra perioden inleder vi lite som vi slutade den första. 9,43 utökar Dalen och Carlbom ledningen. Dalen får ett frislag som spelas snabbt, så snabbt att Lindås inte är beredda på det. och Calle skjuter in 3-1 över en oförberedd Adler. Assist kom från Jonas Svahn. 12,57 var det så dags för firma Carlbom och Hedlund igen. Även denna gång är det Calle som är sist på bollen efter en retur på både sitt eget och Hedlunds skott på mål till 4-1. Den här perioden är Dalens och bara Dalens, det är dalen som skjuter och gör mål och mer än ett skottförsök förtjänade ett bättre öde än strax utanför eller i täck, det är ett snyggt, fartfyllt spel där passningarna bitvis är geniala. skotten i andra blev 6-1 till Dalen.

Sista perioden får så fler än Carlboms kedja vara med och producera framåt. 4,52 kan Ketil Kronberg gå köksvägen och peta in 5-1 på assist från Linus Holmberg.

Dalen åker på en utvisning som utmynnar i en ren uppvisning av boxplay. Man håller bollen i 44 sekunder och Mattias Wallgren utåkar Dalens ledning till 6-1 när han rullar in bollen retfullt över Adlers fot, assist kom från Viktor Nystredt och tiden var 9,06. Mattias Ljunggren kommer i fart från backplats och får bollen från ett snyggt pass från bakom mål genom hela Lindås försvar och kan sätta 7-1 14,14 in i perioden passningen kom från Anton Åkerlund.

18,28 var inte Andreas Carlbom mätt efter 3 mål utan satte sitt fjärde mål för kvällen. igen på passning från Alexander Hedlund. och 19,04 avslutar vi målskyttet och matchen när Anton Åkerlund får stå obevakad i slotet och skjuta in 9-1 på passning från Lukas Harnesk. Skotten i sista perioden blev 13-5 till Dalen och totalt 24-12 i skott. Dalen var det tydligt bättre laget som hade god koll på hur Lindås spelar, som kunde stå emot deras tempoväxlingar och läsa deras spel. Lindås är ju inget topplag men det känns ändå positivt att få en seger och med så tydliga siffror för den fortsatta kampen om slutspelsplatserna i en vansinnigt tät tabell.

Nästa hemmamatch är redan nu på söndag och då är det också gratis entré för alla, så passa på att göra som dryga 900 åskådare idag och kom och se riktigt bra innebandy och stöd vårat herrlag.

För mer info och statistik från dagens match rekommenderar jag innebandy.se för info kring laget, bilder och annat kul ta en titt på vår facebooksidaoch för att titta på kvällens mål om och om igen gå in på SSLPlay