Tung förlust för Dalen i andra semifinalen mot Storvreta

10 april 2019 21:49
ssl herr

Efter att ha pressat Storvreta ordentligt på bortaplan i första semifinalen gick det betydligt tyngre i den andra och Storvreta kan koppla ett litet grepp om serien med 2-0 i matcher. En 1687 personer stark publik fick en snöplig matchstart och en, för Dalen stark avslutning till livs.

Första perioden klev båda lagen ut för att sätta press och visa vart skåpet skulle stå och redan efter 10 sekunder var det nära att Viktor Klintsten i Vretas mål hade fått släppa in ett skott som rullade över hans lår. Istället skickar han ut bollen direkt till Alexander Rudd som kan sätta 0-1 med ett skott somm försmmädligt rullade över hjälmen på Måns Parsjö-Tegner i Dalenålet tiden var 17 sekunder in i matchen. Dalen tappade lite farten efter detta och hammnade lite på hälarna och kunde inte pressa Storvreta på samma sätt som man gjorde så framgångsrikt i första matchen. Istället kunde Storvreta utöka sin ledning till både 0-2 genom Robin Nilsbert på passning från Alexander Rudd, tiden 7,51, och 0-3 genom Jimmie Pettersson med assist från Henrik Stenberg tiden 17,34. Dalen var långt ifrån passiva i sitt spel och när man ser till skotten i första perioden blev det 12-9 till Dalens fördel, tyvärr hade Viktor Klintsten en väldigt bra dag på jobbet och Dalen hade lite stolpe ut, faktiskt bokstavligt talat flera stolpe ut.

Andra perioden fortsätter Storvreta att styra tempot i matchen och till stor del även bollinnehavet och kan 4,01 in i periden utöka sin ledning till 0-4. Målskytt Viktor Andersson och assist från Albin Sjögren. 18,20 in i perioden kan så äntligen Dalen spräcka den förhatliga nollan. I power play kan Daniel Sonidsson sätta 1-4 bakom Viktor Klintsten med ett skott utifrån höger på passning från Mattias Ljunggren. Även i den andra perioden var det Dalen som hade flest skott på mål 8-7 för att vara exakt. Det är en jämmnare period men fortfarande får Storvreta lite väl mycket arbetsro och då är de svåra att spela mot.

Sista perioden hinner till 4,17 när Ludvig Svensson kan reducera till 2-4 i en snabb och välspelad kontring där assits kom från Daniel Sonidsson. Dalen kämpar och sliter och kliver upp mer aggresivt på Storvretas backar men det lämnar också lite blottor i försvaret. Detta är något Storvreta utnyttjar 15,49 in i perioden när Rasmus Sundstedt skickar upp bollen till Jimmie Pettersson som gör sitt andra mål för kvällen och Dalens försvar hamnar lite på efterkälken. So lök på laxen så kliver Storvreta på direkt på tekning och 16,06 kan Albin Sjögren utöka ledninge till 2-6 assits kom från Alexander Rudd. Dalen är dock inte sena att komma med replik, 16,16 gör Daniel Sonidsson 3-6 i en snäv vinkel där Klintsten fumlar in bollen vid första stolpen, assist kom från Sebastian Degeryd. 19,14 kan Mattias Samuelsson fastställa slutresultatet till 3-7 när han sätter bollen i tom kasse även denna gång kommmer passningen från Alexander Rudd. Skotten i sista perioden blev 9-12 till Storvretas fördel och totalt 29-28 till Dalens fördel. Till matchens hjältar valdes i Storvreta Viktor Klintsten och i Dalen Daniel Sonidsson, med två mål och en målgivande passning var det mer än välförtjänt.

Ikväll fick Storvreta lite för mycket lugn och ro att spela sitt eget spel till skillnad mot förra matchen men det har bara gått två matcher och det är långt kvar tills semifinalsserien är över så nu tar vi nya tag och ser fram emot nästa möte i Uppsala på fredag den 12:e och nästa hemmamatch på måndag den 15:e, hoppas att minst lika många dyker upp och stödjer våra herrar till den matchen.

För mer statistik från matchen rekommenderar jag innebandy.se för bilder från matchen titta in på vår facebooksida och för att se kvällens mål ta en titt på SSL-play väl mött igen på måndag i hallen alla innebandyfans.