SSL forward till IBK Dalen!

8 augusti 2018 13:38
SSL Herr

Jonas Landström har gjort 30 poäng på 47 SSL-matcher i Thorengruppen. Nu står det klart att den 25-årige forwarden byter klubb i Umeå för att spela med IBK Dalen. – Målet är så klart att vinna SM-guld med IBK Dalen någon gång. Sedan ska det bli spännande att se hur mycket innebandy som tränaren, lagkamraterna och hela Dalen kan klämma ur mig, säger Jonas Landström.


Han har också tidigare spelat i allsvenskan med Wibax Piteå. I IBK Dalen återförenas han nu med sina forna lagkamrater från Piteåtiden John Stiglund och Joel Grape. – Jag vet sedan tidigare att Dalen är den stora innebandyklubben i Umeå och har en väldigt bra organisation runt laget. Dom har en högre seriositet än vad jag är vad vid, så det ser jag fram emot, säger Jonas Landström.

Att byta klubb till IBK Dalen var inget som Jonas Landström tvekade på. Ett treårsavtal är påskrivet och den nye anfallaren känner sig redo att leverera. – Det var ett enkelt val. Thorengruppen åkte ur serien och ville satsa på andra spelare, samtidigt som IBK Dalen, ett givet slutspelslag, hörde av sig och ville skriva kontrakt med mig. Jag kommer väl att bidra med några härliga tunnlar och några sköna målgester. Sedan är jag väldigt härlig, så grabbarna i laget kommer att få några leenden denna säsong, säger Jonas Landström.

För mig känns det spännande att få välkomna Jonas till Dalen! De första intrycken för mig av Jonas kom framförallt under tiden i Wibax Piteå. Redan då en stor stark spelare, med ett explosivt första steg och en härlig räckvidd. Jag gillar det faktum att han är i god fysisk form och är redo att köra igång direkt med resterande del av truppen. Spelmässigt har han en härlig girighet och vill vara med när det ska avgöras i offensiv zon! Det känns bra att lägga till honom i konkurrenssituationen hos oss och när han väl är insatt i vårt sätt att tänka kommer han att tillföra mycket till oss. Vi ska ha en lång säsong i år och nu har vi forwards som vi tror kommer att komplettera varandra på ett bra sätt och trigga varandra bra i konkurrensen, säger IBK Dalens tränare Jonatan Brolin.