Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 2 matcher
Tisdag
02 Apr 1 match
Måndag
08 Apr 1 match
Onsdag
10 Apr 1 match
Fredag
12 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Onsdag
17 Apr 1 match
Torsdag
08 Aug 1 match
Lördag
21 Sep 1 match
Lördag
28 Sep 1 match
Söndag
29 Sep 1 match
Tisdag
01 Okt 1 match
Torsdag
03 Okt 1 match
Lördag
05 Okt 1 match
Söndag
06 Okt 1 match
Torsdag
10 Okt 1 match
Söndag
13 Okt 2 matcher
Onsdag
16 Okt 1 match
Lördag
19 Okt 1 match
Torsdag
24 Okt 1 match
Söndag
27 Okt 2 matcher

IBK Dalen – Örebro (8-5): Tack Höllviken och om tre spelare som växer när det gäller

10 februari 2019 19:50
KämpaDalen

När Dalen tog emot "akilleshälen" Örebro under söndagen var det en match där känslan på förhand var att Dalen behövde lyckas hålla energin uppe och inte låta tempot gå ner. Inför över 2000 glada åskådare var det dock sannolikt enkelt för hemmalaget att hålla energin och glöden uppe och i slutändan blev det en relativt ohotad vinst för Dalens del där dock Örebro stundtals var nära på att under tredje periodens slutskede skapa nerv i matchen. Dagens inlägg handlar om ett lag som möjligen förtjänar ett litet extra tack denna vecka och om tre spelare som växer när det gäller.


Inte en helt dålig vecka för IBK Dalens herrar sett till jakten på slutspelsplatsen i svenska superligan. Förutom att Umeålaget knep tre poäng mot Lindås föregående omgång i en övertygande seger mot tabellens jumbo vann laget även mot nästjumbon Örebro ikväll samtidigt som ett antal resultat i andra matcher gått Dalens väg på sistone. Framför allt är det kanske på sin plats att som Dalensupporter rikta ett litet extra tack till seriens sydligaste lag Höllviken som tog viktiga poäng mot både Linköping och Växjö – viktiga både för Höllvikens, men också Dalens del!

Jag har valt tre spelare jag skulle vilja lyfta fram lite extra i dagens inlägg – tre spelare som på lite olika sätt växer och tar mer plats när det gäller. Det är också tre spelare som kommer vara väldigt viktiga för Dalens del och som måste leverera om det blir slutspel.

Pondusen
Att Ketil Kronberg är en spelare som utstrålar pondus är ingen nyhet, men jag imponeras verkligen över hur han på något sätt justerar både kroppsspråk och attityd i de stunder laget vacklar till eller behöver honom som mest och plötsligt utstrålar så mycket jävlar anamma att jag börjar tro att allt är möjligt. I matchen mot Örebro var det stunder där Dalen riskerade att bjuda in Örebro i matchen och när det behövdes som mest var det så dags för Kronberg att visa vägen. Ketil har en förmåga att växa och bli nästan omänskligt beslutsam – en beundransvärd och viktig egenskap hos en av Dalens viktigaste spelare!

Han känns så självklar
Sebastian Degeryd har hittat en riktigt fin form där han får det att se löjligt svårt ut för motståndare att spela sig förbi honom, samtidigt som han hittar rätt med både passningar och skott likväl som har ett imponerande samspel med hela formationen han spelar i just nu. Ja, det känns faktiskt helt självklart när Degeryd spelar en nyckelroll i Dalens anfall och skapar fina chanser framåt och samtidigt tar ett stort ansvar i hemjobbet och vinner tillbaka bollar i lägen när vi från läktarhåll sitter med andan i halsen. Det råder ingen tvekan om att Sebastian kommer vara viktig för Dalen i ett stundande slutspel och håller den goda formen i sig tror jag även att han har goda chanser att utmana ovannämnda Kronberg i den interna poängligan också där han i skrivande stund ligger blott sex poäng efter lagkaptenen.

Han är överallt – på ett bra sätt
Ja så lät det i bilen på väg hem efter matchen. Vi pratade om spelaren som under matchen hade en alldeles egen hejarklack som ropade hans namn när han var inne på planen: Linus Holmgren. Det är något otroligt imponerande med Linus förmåga att vara precis där han behöver vara. Det finns spelare som till synes springer mycket och ofta bara för att springa, men Holmgren känns snarare som en spelare som är otroligt medveten om varför han gör de löpningar han gör och med en imponerande förmåga att beräkna vad som händer på planen och var han behöver vara i nästa skede. Speluppfattning har han uppenbarligen till tusen och lite som exempel kan väl nämnas den snygga vallsargningen han gjorde i slutsekvensen av matchen som bjöd Daniel Sonidsson på öppet mål.

Två matcher med oerhörd betydelse
Närmast väntar bortamatch mot Pixbo den 17 februari och hemmamatch mot Kalmarsund den 20 februari. Det är två matcher mot lag som direkt konkurrerar med Dalen om slutspelsplatser och som dessutom visat sig vara svåra motstånd för just Dalen sett till tidigare möten under säsongen. Förutom att en vinst mot något av dessa lag ger Dalen tre poäng innebär det samtidigt en möjlighet att skapa utrymme nedanför sig i tabellen mot just nämnda lag. Med andra ord är det två matcher som betyder oerhört mycket! Vilken spännande tid vi har framför oss!