Målvaktslöfte förlänger med Dalen!

19 mars 2018 14:00
Silly Season!

Målvakten Amie Nilsson kom under denna säsong till IBK Dalen från Allsvenska Thorengruppen. Nu är det klart att Amie blir Umeå och IBK Dalen troget även kommande två säsonger. Amie har sin bakgrund på Riksinnebandygymnasiet här i Umeå och har Gästrikslandsklubben Hofors IBK som sin moderklubb.


-Jag tycker det ska bli spännande och roligt att vara en del av Dalen under dessa år. Den första tiden jag har varit i klubben har varit inspirerande och har motiverat mig att bli en bättre målvakt. Hur vi avslutade denna säsong visar att vi har något på gång och jag tycker det ska bli otroligt spännande att få vara med på den resan, säger Amie Nilsson.

-Amie är en ung och utvecklingsbar målvakt som tillsammans med Matilda Wirthig känns som ett riktigt bra målvaktspar som sporrar varandra till fortsatt utveckling på ett mycket bra sätt och jag tror det kommer att bli ännu bättre nu när de lärt känna varandra lite mer. Amie är en stabil målvakt som jag ser stor potential i, säger klubbdirektör Urban Karlsson.

Här kommer en kort intervju med Amie

Du kom från allsvenskan till SSL under säsongen. Vilken skillnad är det på träningar mellan SSL och Allsvenskan upplever du?

Det främsta skillnaden tycker jag är tempot i allt. Från passningar till tempot på planen. Man måste vara alert och på tå hela tiden, det går inte att tappa fokus.

Du har skrivit på ett tvåårskontrakt med Dalen. Hur går dina tankar inför framtiden med Dalen?

När jag var yngre hade jag alltid landslaget som mål. I dagsläget är mitt mål att fortsätta utvecklas för att bli bättre och bättre, sen får jag se vart det leder mig.