03 Mar 1 match

Bra prestation men inga poäng mot Mora

16 december 2018 08:07
SSL Dam

I en tät och jämn match på bortaplan så blev det tyvärr förlust för damerna mot topplaget KAIS Mora på bortaplan med 6-4 efter periodsiffrorna 3-3, 2-1, 1-0.

-Jag är väldigt nöjd med hur vi genomför matchen och vår prestation över 60 minuter sedan är vi självklart besviken att vi inte får med oss några poäng från matchen. I matchen mot IKSU så går vi ner oss några minuter och blir väldigt hårt straffade men det tycker jag inte vi gör mot Mora på samma sätt utan håller uppe spelet under hela matchen. Det var en väldigt tempofylld match mellan två lag som verkligen spelade med en härlig energi och det är mycket positivt vi tar med oss från matchen i vår fortsatta utveckling trots att det inte blev några poäng, säger tränaren Henrik Vilhelmsson.

Här kommer tvåmålsskytten Natalie Hjertbergs tankar efter matchen.

Ni gör en riktigt bra prestation i er insats idag mot KAIS Mora men tyvärr blev det inga poäng. Vad är du mest nöjd i ert spel?

Jag tycker att vi jobbar som ett lag hela matchen. Vi spelvänder riktigt bra och tar initiativ.

Vilka detaljer i spelt måste ni göra bättre för att kunna slå KAIS Mora nästa gång?

Jag tror det är viktigt att minska våra misstag. Mora är bra på att straffa oss när vi gör misstag. Utöver det gör vi en riktigt bra insats mot Mora hela matchen idag.

Du gjorde två mål i matchen. Vilket är du mest nöjd med och varför?

Skulle säga andra målet. Då tycker jag att hela femman gör det riktigt bra i vår spelvändning. Sen lyckas jag hålla lugnet när jag ska skjuta.

Matchfakta:

0-1 Clara Forssén (Wilma Johansson), 0-2 Natalie Hjertberg, 0-3 Amanda Skyltbäck (Camilla Lundin), 1-3 Malin Alkelöw (Anna Wijk), 2-3 My Kippilä (Lina Svarfvar), 3-3 Malin Alkelöw (Anna Wijk), 3-4 Natalie Hjertberg (Camilla Lundin), 4-4 Johanna Hultgren (Anna Wijk), 6-4 My Kippilä (Moa Andersson)

Nästa match i SSL spelas den 6 januari på bortaplan mot IBK Göteborg men redan nu på onsdag spelar damerna DM-kvartsfinal mot Obbola IK på bortaplan i Olasjöhallen kl 19.30.