Söndag
28 Jan 2 matcher
Lördag
10 Feb 1 match
Söndag
11 Feb 1 match
Torsdag
15 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 2 matcher
Söndag
03 Mar 2 matcher
Söndag
10 Mar 1 match
Tisdag
12 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match

Larsson återvänder tlll Dalen

10 maj 2017 14:51

Han gjorde sina första framträdanden i SSL i Dalentröjan. Efter två säsonger hos lokalkonkurrenten Thorengruppen är nu 22-årige Johan Larsson tillbaka i IBK Dalen där han skrivit ett tvåårskontrakt.

  • Det var såklart ett svårt beslut och jag har haft två fina år i Thorengruppen med ett härligt gäng, men jag kände att detta beslut var det som var bäst för min egen utveckling, säger Johan Larsson.

Johan Larsson med Hammerdals IF som moderklubb kom till Umeå och IBK Dalen säsongen 2014/2015 och hade då närmast spelat i IBF Frösön i division 1. Under sin första säsong i den högsta ligan blev det 23 matcher och tre poäng. Förra säsongen i Thorengruppen noterades Larsson för 32 matcher och 15 poäng, fördelade på nio mål och sex framspelningar. -Det är väl egentligen inga större skillnader i min spelstil, men jag känner att jag utvecklat många delar i mitt spel sedan förra gången jag representerade Dalen, säger Johan Larsson.

Larsson mötte sin nygamla klubb tre gånger i seriespelet den gångna säsongen. Lägg där till ytterligare matcher på försäsongen och att några spelare finns kvar i truppen sedan hans förra sejour i Dalentröjan. Det är med andra ord en bekant miljö som han återvänder till. -Jag tycker vi har ett intressant lag med en skön blandning mellan gamla och unga, där vi alla vill utvecklas och bli ännu bättre. Jag tror och hoppas att det blir en riktigt rolig säsong. För min egen del så handlar det väl till att börja med om att ta en ordinarie plats i laget, och bygga vidare på det att för att få en så stor roll som möjligt, säger Johan Larsson.

Dalens klubbdirektör Urban Karlsson kommenterar nyförvärvet på följande vis: -Det känns väldigt kul att Johan har valt att flytta tillbaka till oss och jag tycker att han har gjort det väldigt bra i Thorengruppen. Jag tror att Johan har alla möjligheter att fortsätta och utvecklas mycket hos oss och verkligen etablera sig som en bra Superligaspelare, säger Urban Karlsson.