Söndag
28 Jan 2 matcher
Lördag
10 Feb 1 match
Söndag
11 Feb 1 match
Torsdag
15 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 2 matcher
Söndag
03 Mar 2 matcher
Söndag
10 Mar 1 match
Tisdag
12 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match

IBF Dalen – IBK Dalen (5-9, elit herr): Äntligen tillbaka, tändvätska och poänggaranti

5 september 2018 20:43
KämpaDalen

Herrarnas elitklass i Scandic Cup inleddes med match mellan IBF och IBK Dalen - två lag som ligger mig varmt om hjärtat. Extra roligt då att matchen blev så pass jämn som den blev och riktigt roligt att vi bland annat fick se två skadade spelare tillbaka på planen! Skrev även några rader om matchens lirare som spelade som med tändvätska och om en poänggaranti.


IBF Dalen – IBK Dalen (5-9, elitklassen herr)
Dalen mot Dalen... Det är en himla märklig känsla egentligen att heja på båda lagen, att se personliga favoriter ställas mot varandra på planen. För de av er som undrar varför IBF Dalen som precis spelat division 1-klassen i Scandic Cup nu är med i elitklassen beror detta på att Umeå City dessvärre dragit sig ur cupen med laget. Den som följt innebandynyheterna nyligen vet också att laget dragit sig ur allsvenskan norra också, mycket tråkigt. Nåväl, vinnarna från förra veckan, IBF Dalen, ställdes ikväll mot A-laget IBK Dalen i en batalj som blev klart jämnare än vad jag hade förväntat mig på förhand. Låt inte siffrorna lura er, de sista två målen gjorde IBK i öppen målbur när IBF valde att gå för det i matchens slutskede och bollarna slarvades bort i uppspelet.

I IBF Dalen var det glädjande att Magnus Enström var tillbaka efter att han fick en blödning i knät i matchen mot RIG förra veckan. Om Magnus var lite rostig efter en veckas ofrivillig vila var det ingenting som märktes nämnvärt, flera fina chanser skapade han varav ett fräckt försökt att gå köksvägen mot John Stiglund som dock var med på noterna och hindrade bollen från att hitta nätet. Enström spelade tillsammans med Christoffer Dahl och William Holmlund på forwardsidan och Gustaf Hedström och Tobias Gustafsson på backen – en femma som gjorde en enastående insats och visade klass i spelvändningarna.

I övrigt bjöd Jonatan Larsson på en del zorrokonster som resulterade i två mål (ett på straff), Stefan Persson gjorde det riktigt bra i målburen och Albin Carlsten bjöd IBK på kamp hela matchen igenom och var i mina ögon bästa spelaren på planen idag. Gav det månne lite extra tändvätska att han flyttats till IBF under cupen? Jag rundar i vart fall av med att konstatera att IBF Dalen gjorde en riktigt fin insats mot IBK och det kändes ganska långt in i tredje perioden som om matchen stod och vägde ett tag innan IBK smällde in 5-7-målet med dryga fem minuter kvar av tredje perioden.

IBK Dalen då?
Det allra roligaste var förstås att få se långtidsskadade Mattias Wallgren tillbaka på innebandyplanen! Extra kul att han fick smälla in första bollen i målet idag också. Jag fick också en stark känsla av att han sattes in mer eller mindre för att plocka bort Christoffer Dahl i vissa situationer, jäklar vad tuff han är i närkamperna, Wallgren. Lukas Harnesk gjorde förresten mål och bjöd även på något riktigt fint skott i övrigt under matchen, men det är faktiskt sedan gammalt och lite av en tradition att Lukas gör mål och poäng i Scandic Cup. Trots detta gör det dock oss alltid lika glada när Lukas bombar in dem!

Även Jacob Mäkeläinen fick göra mål för IBK Dalen och det var kul att se hans fartfyllda spel i samarbete med Jonas Svahn på planen. Svahn som stod för tre assist och ett mål under matchen, om jag räknat rätt, kändes pigg i ett Dalen som jag annars i ärlighetens namn hade förväntat mig lite mer av trots allt. IBF gjorde förvisso en mycket stark insats, men känslan var att IBK Dalen inte kom upp i den nivå de borde kunna spela på, men veckans cup kommer nog göra mycket bra för att spela ihop laget och få ordentlig känsla för boll och klubba inför säsongen som snart drar igång. Jag räknar med att få se ett IBK som växlar upp ordentligt under veckan.