Söndag
28 Jan 2 matcher
Lördag
10 Feb 1 match
Söndag
11 Feb 1 match
Torsdag
15 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 2 matcher
Söndag
03 Mar 2 matcher
Söndag
10 Mar 1 match
Tisdag
12 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match

Pär Forsman stannar i Dalen!

29 april 2019 10:10
SSL Herr

Med två säsonger i ryggsäcken står det nu klart att Dalenbacken Pär Forsman kommer fortsatt finnas med i lagbygget. Forsman har skrivit ett fyraårskontrakt med klubben.


– För mig var det självklart att skriva nytt kontrakt. Jag trivs väldigt bra i laget, vi har en bra stämning och ett bra driv i gruppen. Så jag tror att denna grupp bara kommer att bli bättre och bättre ju mer vi jobbar med varandra, säger Pär Forsman.

Pär Forsman anslöt från Skellefteålaget Gamla Stan IBK inför säsongen 2017/2018 och har bjudit Umeåpubliken på uppoffrande spel sedan dess. 58 grundseriematcher och 14 slutspelsmatcher har det blivit under dessa säsonger där han samlat ihop elva poäng, fördelat på fyra mål och sju framspelningar. Och fler kommer det att bli.

– Vi har väldigt bra förutsättningar, då vi har fina träningslokaler i Umeå Energi Arena och Umeå Performance Center. Jag känner också att jag har fått stort förtroende av tränare och medspelare, vilket gör att utvecklingen har fortsatt rätt riktning, säger Pär Forsman.

Även sportchefen Christian Hjort är nöjd med utvecklingen på den 23-årige försvarspjäsen.

– Pär Forsman är en av våra mest ambitiösa spelare och har sedan han kom till IBK Dalen utvecklats på ett mycket positivt sätt. Framförallt är det fysiska spelet hans styrka, men jag tycker även Pär har utvecklat spelet med boll den senaste tiden. Han är en spelare som vi tror mycket på, säger sportchefen Christian Hjort.

Jonatan Brolin var tränare i laget när Forsman värvades till Dalen och han ser fram emot att kampera ihop kommande säsonger också.

– I Pär har vi en kille som på många sätt symboliserar det Dalen vi fått se under denna säsongen. Tävlar alltid mot sina motståndare, jobbar hårt vid varje träningstillfälle och är motiverad att jobba mot egna utvecklingspunkter. Här snackar vi full insats oavsett om vi har ett innebandypass, ett intervallpass eller ett styrkepass framför oss. Nu har vi fått följa Pär i SSL under två säsonger och han fortsätter i stadig takt sin utveckling. Med tålamod och fortsatt lyhördhet så är jag övertygad om att Pär även i fortsättningen kommer vara en viktig spelare och person i vårt lagbygge, säger tränaren Jonatan Brolin.

Pär Forsmans statistik i Dalentröjan:

Grundserie: 58 matcher, 11 poäng (4 mål+7 assist), 14 utvisningsminuter

Slutspel: 14 matcher, 0 poäng (0 mål+0 assist), 0 utvisningsminuter

Totalt: 72 matcher, 11 poäng (4 mål+7 assist), 14 utvisningsminuter