Söndag
28 Jan 2 matcher
Lördag
10 Feb 1 match
Söndag
11 Feb 1 match
Torsdag
15 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 2 matcher
Söndag
03 Mar 2 matcher
Söndag
10 Mar 1 match
Tisdag
12 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match

Landslagsspelare stannar i Umeå!

6 mars 2018 12:00
SSL Herr

Han är inne på sin tredje säsong i Dalentröjan. Nu står det klart att landslagsmålvakten Måns Parsjö-Tegnér blir Umeå och IBK Dalen trogen i ytterligare tre säsonger. –För mig är målsättningen alltid att vinna oavsett sammanhanget så givetvis är målet att få uppleva SM-guld med klubben under de här tre åren, säger Måns Parsjö-Tegnér.


Den 24-årige Måns Parsjö-Tegnér anslöt från seriekonkurrenten IBF Falun inför säsongen 2015/2016 och blev snabbt en favorit hos Umeåpubliken.

–Anledningen till att jag blir kvar i Dalen är att jag har trivts oerhört bra i föreningen och staden från första början. Klubben är väldigt välskött och jag hoppas kunna vara med och bidra till att föreningen utvecklas mer. Jag har hela tiden fått ha en stor roll i Dalen och möjligheten att utvecklas och jag hoppas kunna fortsätta min utveckling både på och utanför planen under de tre kommande åren, säger Parsjö-Tegnér.

I helgen blev han och lagkamraterna i Dalen slutspelsklara efter segern mot Växjö och Parsjö-Tegnér ser fram emot att ta nya steg i sin utveckling i klubben.

-Under åren i Dalen har jag fått utveckla en roll som ledare i betydligt större utsträckning än vad jag hade tidigare och sedan jag kom till Dalen så har jag fått chansen att utveckla mitt eget spel och lagt till vissa delar år för år och förhoppningsvis så finns mycket kvar att hämta. Vi har ett förhållandevis ungt och hungrigt lag och jag tycker att det finns mer att hämta om vi får bitarna på plats. Vi har en stomme med spelare som kan bli riktigt bra och förhoppningsvis kan vi få ut potentialen, säger Måns Parsjö-Tegnér.

-Det känns otroligt bra att vi har lyckats skriva ett nytt treårs kontrakt med Måns Parsjö-Tegnér. Måns har visat under hans tid i Dalen att han tillhör toppmålvakterna i innebandyvärlden. Vi är väldigt nöjda att med denna kontraktsförlängning visa att vi vill vara med och utmana om SM-guldet, säger IBK Dalens klubbdirektör Urban Karlsson.