Fjärde raka vinsten för herrarna

20 februari 2019 22:02
ssl herr

I den tokigt jämna SSL_serien mötte IBK Dalens herrlag Kalmarsund ikväll och efter två målsnåla perioder och en med lite öppnare spel stod Dalen som obestridliga vinnare med nu fyra raka vinster de senaste matcherna.

Första perioden inleddes i ett snabbt tempo där båda lagen såg ut att vilja göra ett tidigt avtryck och 2,38 in i matchen tilldömdes Dalen en straff som Ketil Kronberg sätter med en självklar säkerhet. Jan Binder i kalmarsunds mål fick se sig överlistad. Det blev inte fler än detta mål i första perioden och det kändes som att båda lagen var lite tagna av stundens allvar då serien är så jämn som den är. Före dagens omgång låg Dalen på 44 poäng och Kalmarsund på 41 och då det skiljer 6 poäng mellan en säker fjärdeplats i serien och att ligga utanför slutspelsplast är varje poäng viktig. Dalen kändes ändå som det säkrare laget och som laget som hade vassare målchanser i första perioden. Skotten i första blev 8-6 till Dalens fördel och speglade nog matchbilden ganska väl.

Mittenperioden hade lite av samma känsla som den första. Dalen kan i början utåka sin ledning. Den här gången var det Alexander Hedlund som efter många om och men fick målskyttet att lossna ikväll. Dalen kommer i en snabb kontring och Viktor Nystedt passar upp till Alexander Hedlund som skjuter bollen i krysset både snabbt och otagb art för Binder i Kalmarsunds mål. Kalmarsund försöker äta sig in i matchen men Dalen stretar emot bra, det är ingen brist på chanser från nån av lagen och mer än ett skottförsök hade förtjänat ett bättre öde för Dalenherrarna. Dalens defensiv känns dessutom väldigt stabil under hela matchen. Skotten i andra blir 5-7 till gästernas fördel med ett par av Kalmarsunds skott var mer att betrakta som potentiella strumprullare än som farliga skott.

Sista perioden inleder Dalen med att redan efter 19 sekunder utöka sin ledning till 3-0. Direkt på tekning sticker Jonas Svahn och Andreas Carlbom upp mot Kalmarsundsmål, Carlbom skjuter strax utanför och bollen vallar i sargen ut till Jonas Svahn som kan placera in bollen i öppet mål.

3,29 får så Kalmarsund sitt första mål, Marcus Johansson kan skjuta in bollen över axeln på Måns Parsjö-Tegner till 3-1. Assist kom från Simon Nilsson.

6,50 utökar Dalen till 4-1 när Hedlund gör sitt andra mål för kvällen helt obevakad i höga slotet, även denna gång kom den målgörande passningen från Viktor Nystedt.

13,15 reducerar Kalmarsund igen, denna gång till 4-2 när Kevin Björkström håller in sitt skott och väntar ut Måns, assist kom från lagkapten Johan Wittberg.

17,20 in i sista perioden tilldöms Kalmarsund en straff och Adam Nilsson var executor, straffen blev resultatlös när Måns Parsjö-Tegner räddar liggande med hälen. Trots att Kalmarsund släppte på allt de hade de sista fem minutrarna av sista perioden så kändes Dalens ledning aldrig hotad och tre mycket välbehövliga och välförtjänta poäng kunde inkasseras. Skotten i sista perioden blev 7-9 till Kalmarsund och totalt 20-22.

Till matchens hjältar i kvällens match utsågs, i Kalmarsund Marcus Johansson och i Dalen Viktor Nystedt som förutom två assistpoäng i kväll även såg till att hålla bollen under långa stunder i de sista fem minutrarna av sista perioden, som vanligt lika hårt jobbande både offensivt och defensivt. Fler utropstecken idag var att Alexander Hedlund inte bara assisterar till andras mål utan även fick sätta två baljor själv och hade bud på ett par till. Att Per Forsman är en vansinnigt stabil bricka i tredjefemman. Att Linus Holmgren verkligen är över allt på planen och oftast dessutom samtidigt, och slutligen att det var fantastiskt roligt att se Jacob Mäkeläinen få spela ett byte. Mer spelsugen kille får man leta efter.

Nästa match för herrarna är borta mot Växjö på söndag den 24/2. matchen kan ses på SSL-Play. nästa hemmamatch är mmot Linköping tisdag den 26/2 kl 19:15 och då är alla välkomna att komma och hjälpa killarna ett steg närmare en slutspelsplats.

För mer statistik från dagens match titta in på innebandy.se För att se dagens mål om och om igen ta en titt på SSL-play och för att se bilder från dagens match titta in på vår facebooksida