Lördag
25 Nov 1 match
Lördag
02 Dec 1 match
Lördag
16 Dec 1 match
Lördag
06 Jan 1 match
Söndag
14 Jan 1 match
Söndag
21 Jan 1 match
Söndag
28 Jan 1 match
Söndag
11 Feb 1 match
Torsdag
15 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match

Stort intresse för Scandic Cup!

23 juni 2017 07:54
Scandic Cup

Umeå Scandic Cup är en av Sveriges största seniorturneringar i innebandy och som lockar till sig elitlag från både Sverige och övriga toppnationer i Europa samt en fantastisk bredd av seniorlag på både dam och herrsidan. Cupen spelas under två veckor i början av september varje år.

Vi tog ett snack med Henrik Vilhelmsson som är en i cupkommittén för Umeå Scandic Cup.


Hur är känslan inför årets Umeå Scandic Cup?

Det känns riktigt bra och anmälningsläget ser riktigt bra ut. 2016 hade vi 45 lag med i cupen och nu har vi 44 lag klara för 2017 års cup. Vi saknar i dagsläget bara 3 lag i herr div 2-3 klassen. Så vi hoppas den blir fulltecknad inom kort.

Om det är lag som är intresserad av att anmäla sig trots att klassen är fulltecknad. Hur gör man då?

Se ändå till att anmäla laget så blir laget placerat på reservlistan. Vi har haft något avhopp tidigare år och då är det bra att veta vilka som är intresserad av att vara med.

Vilka är de mest intressanta lagen som är med i årets cup?

Jag tycker att vi precis som de senaste åren lyckats få ihop sex intressanta klasser. I år kommer det att vara lika många dam och herrlag i cupen vilket är glädjande.

Ska lyfta några av de mest intressanta lagen så ser jag fram emot fighten i damelitklassen mellan Svenska mästarna IKSU och Finska mästarna Classic. Kommer IBK Dalen och Thorengruppen att kunna skrälla och nå en plats i finalen? Det känns riktigt intressant.

I herrelitklassen ska det även bli intressant att se Classic som också dom blev finska mästarna hur de står sig mot de Svenska SSL-lagen IBK Dalen och Thorengruppen men även våra Tjeckiska Technology Florbal MB och Schweiziska Zug United. Sedan får man inte glömma ”Scandic spöket” för många lag Wibax Patriot IBK Piteå som nästan alltid skräller i Scandic Cup.

I damallsvenskan klassen har vi i stort sett hela den norra allsvenskan på plats så det blir en bra värdemätare för lagen att mäta sina krafter inför serien.

Herr div 1 klassen ser också den väldigt stark ut. Sju div 1 lag kryddat med IBF Dalen som tog steget upp till allsvenskan gör att klassen blir riktigt intressant.

I dam div 2-3 har intresset varit stort och vi har glädjande nog fått utöka klassen till 12 lag istället för 8 lag. Det ska bli intressant att se om Ersboda SK kan vinna klassen för tredje året i rad.

Den klassen som inte riktigt är fylld än är som sagt herr 2-3 klassen. Där är det alltid lika spännande att se vilket lag IBK Umeå Norr ställer på benen. Får vi tex se bröderna Bodén tillsammans på planen igen.

Gå gärna in på cupsajten för att läsa mer!