Söndag
28 Jan 2 matcher
Lördag
10 Feb 1 match
Söndag
11 Feb 1 match
Torsdag
15 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 2 matcher
Söndag
03 Mar 2 matcher
Söndag
10 Mar 1 match
Tisdag
12 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match

Mårtensson nytt ansikte i truppen till Bohemia Trophy

26 juni 2017 08:54

Ett nytt ansikte finns med i Dalentruppen som åker till Prag för att spela Bohemia Trophy i veckan. 19-årige forwarden Vidar Mårtensson får chansen att känna på internationellt spel.


Han anslöt från Umeå Citys allsvenska lag till IBF Dalen denna säsong. Vidar Mårtensson får nu chansen att mäta sina krafter ytterligare. I gruppspelet möter han och de andra Dalenspelarna det tjeckiska laget Technology Florbal MB och det schweiziska laget Unihockey Tigers Langnau.

– Det känns naturligtvis otroligt spännande och kul att få följa med och prova på spel mot internationellt motstånd och även känna och prova på hur de är att spela med ett SSL-lag då de varit ens mål sen man bestämde sig att satsa på innebandyn i unga år, säger Vidar Mårtensson.

Fjolårssäsongen förstördes delvis av skador för Mårtensson. Ljumskproblem och en ryggskada gjorde att han bara noterades för åtta matcher i allsvenskan. Nu har han kunnat köra för fullt på försäsongen och är laddad för en ny säsong i allsvenska IBF Dalen.

– Jag kände att för att kunna fortsätta att utvecklas som spelare men även för att hitta glädjen igen i innebandyn var jag tvungen att få ett miljöombyte. Allsvenskan är en tuff serie och blir en stor omställning för de som lirat division 1 förra säsongen. Men jag tror att med en fortsatt bra sommarträning kommer vi komma redo att kriga varje match. Jag ser otroligt mycket fram emot att säsongen ska dra igång, säger Mårtensson.

Han beskriver sig själv som en lojal spelare som alltid ger hundra procent, med ett giftigt dragskott. Även tränaren Jonatan Brolin berömmer hans arbetsmoral:

– Det är såklart både bra för oss och Vidar att han ges chansen att åka med till Prag. Han har jobbat på bra under uppbyggnadsträningen och visat att han är sugen på att utvecklas vidare som spelare. Jobbar han bra över tid tror vi hårt på att han kan bli en SSL-spelare och detta är såklart ett bra första steg för honom att ta. Bland hans egenskaper tycker jag hans kraftfullhet och arbetsmoral sticker ut. Vi ser fram emot att se honom i Dalentröjan, säger tränaren Jonatan Brolin.