Jönköping – IBK Dalen (1-2, SSL herr): Månster vinner matcher och om den tongivande backen

8 november 2018 21:01
KämpaDalen

Något målkalas bjöds det inte på i kvällens bortamatch mot Jönköping. Däremot fick vi se två målvakter på riktigt spelhumör och ett försvarsspel som bärgade för segern. Kvällens inlägg handlar om Månstret som vinner matcher och om en tongivande back som verkligen imponerade!


Jönköping – IBK Dalen (1-2, SSL herr)
Med två raka förluster och förlorade poäng i de fyra senaste matcherna var det så dags för Dalen att försöka vända den negativa trenden och ta den första trepoängaren på alldeles för länge. Jag trodde nog att vi skulle få se en händelserik match ikväll, men även om det bjöds på en hel del skott på mål (27-24) och två målvakter som spelade riktigt, riktigt bra (Gustav Jansson och Måns Parsjö-Tegnér) – så var det samtidigt två lag som ärligt talat inte skapade så många farliga chanser framåt och passningar som inte riktigt gick fram som de skulle, spelvändningar gick inte vägen och... tja... det blev nog mest spännande mot slutet på grund av att matchen var så jämn snarare än för att matchen var oerhört spännande som sådan.

Månster vinner matcher och den tongivande backen
Dalen inledde annars matchen piggt med bland annat Viktor Nystedt som utstrålade en ordentlig hunger på att göra mål. Så blev det dock inte, utan i stället var det Sebastian Degeryd som inledde målskyttet för Dalen och kort därefter kunde Anton Åkerlund utöka Dalens ledning till 0-2. Några fler mål blev det sedan alltså inte för Dalen, men med Måns Parsjö-Tegnér på bästa spelhumör och backar som Pär Forsman och Lukas Harnesk med flera som spelade riktigt bra var det samtidigt inte konstigt att Dalen kunde vinna trots få mål framåt. Ja, Pär Forsman, vilken match han gjorde alltså! Redan i första perioden var han en av Dalens mest tongivande spelare på planen och han fortsatte sedan imponera resten av matchen och det kändes oerhört tryggt närhelst Pär var inne på planen tillsammans med backkollegan Harnesk.

Match redan i morgon!
För Dalens del var det såklart ett steg i rätt riktning att vinna och väldigt starkt att hålla nere siffrorna så pass mycket, men jag hoppas att Dalen förutom att ta med sig defensiven också lyckas hitta harmonin i anfallsspelet och i passningsspelet lagom till morgondagens bortamatch mot Helsingborg. Gör Dalen det kommer vårt svartvita lag att åka hela den långa vägen hem till Umeå igen med sex trevliga poäng i bagaget, var så säkra!