Sent avgörande gav 3 poäng!

8 oktober 2017 08:25
SSL Dam

I en dramatisk bortamatch mot Västeråslaget Rönnby kunde IBK Dalen tillslut vinna med 4-2 efter en gedigen laginsats. Här kommer tränare Claes Bredemo och 3-2 målskytten Linnea Nyléns tankar från matchen.


-Jag tycker vi var väl förberedda mot Rönnby och det kändes som att de inte fick till varken sitt anfall eller försvar. När de kommer med sin högerstyrning så rullar vi bort den enkelt och skapar många bra lägen från det. Den skottstatistik som finns på hemsidan käns helt fel och det var en jämn match från början till slut, säger tränare Claes Bredemo.

Här kommer tre snabba frågor med 3-2 målskytten Linnea Nylén

Du gör det viktiga 3-2 målet. Beskriv det för oss som inte var i hallen!

3-2 målet sker i ett PP ca 1 min kvar av matchen. Vi hade bra rull och lyckades få flera snabba passningar i rad vilket i sin tur gjorde att det blev rörigt för Rönnby att hålla positionerna. Dom sjönk ner ganska djupt i sin box vilket gjorde att det blev öppet i mitten och jag kunde testa ett slagskott som väldigt skönt nog gick in.

Vilka detaljer i spelet är du mest nöjd ert spel idag?

Lite svårt att svara på specifika detaljer, men jag tycker att vi gör en mer gedigen insats som lag och håller ihop bättre på alla positioner. Vi skapar fler bra uppspel och farliga avslut än vad vi gjort i tidigare så det kändes bra.

Ny match på fredag mot IKSU. Hur går dina tankar inför den matchen?

Alltid kul med derby mot IKSU och som vanligt så är det ju dom som har den största pressen på sig om man tänker på alla namnkunniga spelare i laget. Men för att kunna ge dem en fight så måste vi fortsätta på det vi gjorde bra idag samt vara ännu mer giriga och verkligen vilja ta kampen i alla lägen. Då tror jag absolut vi har chans att ta poäng.

Matchfakta 0-1 (21:00) Clara Forssén (Anna Skyltbäck) 1-1 (21:50) Linnéa Nilsson (Alexandra Högberg) 2-1 (48:41) Elin Björkman (Lisa Söderlund) 2-2 (53:29) Camilla Lundin (Sandra Törnqvist) 2-3 (59:04) Linnea Nylén (Camilla Lundin) 2-4 (59:21) Jessica Lidberg (Frida Eriksson)

Nästa match för damernas spelas på fredag den 13/10 kl 18.30 då det blir derby i Umeå! IBK Dalen-IKSU i Umeå Energi Arena. En match ni inte får missa!