Förlust mot Storveta trots många chanser

8 oktober 2017 13:56
SSL Herr

Efter en tung förlust i en jämnt match mot Falun senast så var det dags för Dalens herrar att möta nästa storlag, Storvreta. Trots ett bra spel och många chanser förlorade Dalen matchen mycket tack vare ett starkt storvretaförsvar och att den egna defensiven inte fungerade så bra som man skulle önska alla gånger ikväll. Stämningen under matchen var däremot på topp när över 2100 personer kom till matchen.

Första perioden inleddes i ett ganska resonabelt tempo, lagen byter chanser med varandra och både Viktor Klintsten och Måns Parsjö-Tegner får känna på bollen lite utan att det blir några riktigt vassa chanser. Det är en välspelad match, där Storvreta står för storlek och fysiskt spel medan Dalen är det snabba laget med kontringar. Dalen är också mer offensivt än tidigare säsonger på gott och ont, ibland blir det lite spännande när Storvreta kommer i en spelvänding. Först 18.18 görs första målet när Storvreta spelar Power play Albin Sjögren sjuter högt på bortre på passning av Tobias Gustavsson. Redan knappa minuten senare tilldöms Storvreta en straff och Straffläggare Jimmie Pettersson sätter 0-2 vid Måns högra stolpe. Skotten i första perioden blev 4-9 till gästande Strvreta.

Andra perioden hinner knappt börja innan Strovreta kommer i en spelvändning och kan utöka till 0-3. Målskytt denna gång var Niklas Winroth på passning av Valdemar Alhroth. Perioden hann bara bli 25 sekunder gammal. Denna gång kunde Dalen svara i princip omedelbart. 45 sekunder in i perioden gör Patrik Rokka en soloräd och sätter 1-3 på Klintstens vänstra sida. Storvreta replikerar omedelbart med ett skott från Valdemar Ahlroth på passning från Tobias Gustavsson. 17.45 Kan samma Ahlroth utöka Strovretas ledning till 2-5. Skotten i andra perioden blev 8-6 till Dalens fördel. Det känns som om Dalen trots ett bra spel och goda chanser inte kommer riktigt ända fram. Klintsten behöver inte jobba ihjäl sig när han har en hårt arbetande defensiv framför sig.

Tredje perioden börjar som den andra, Storvreta utökar sin ledning till 2-6, 36 sekunder in efter en felpassning från en Dalenspelare som ställer Valdemar Ahlroth ensam med Måns. 6.11 in i perioden kan Dalen reducera i power play. ett frislag från Jonas Svahn till Anton Åkerlund som sjuter direkt från höga slotet och hela Storvretaförsvaret står och tänker på annat. 7.36 utökar Storvreta igen den här gången genom Jimmie Pettersson som kommer i en andra våg när Henrik Stenberg passar från bakom målet och den här gången är det Dalens försvar som blir stillastående. 11.32 reduverar Dalen igen denna gång till 4-7, Viktor Nystedt skjuter utifrån efter passning från Ketil Kronberg på ett frislag. Storvreta replikerar nästan omgående när Valdemar Ahlroth passar till Niklas Winroth och det står 4-8. Trots att Dalen tar ut målvakten med 4 minuter kvar att spela kommer man inte närmare än till 5-8 ett snyggt mål i liten vinkel av Niklas Brolin-Ljung på passning från Mattias Ljunggren. Skotten i sista perioden blev 14-13 och totalt var skottstatistiken 26-28 sett över hela matchen.

Det märktes i dagens match att Storvreta är ett lag fyllt med etablerade spelare, ett lag med många spelare som spelar eller har spelat i landslaget tidigare och att Dalen har ett yngre lag, ett lag med flera tunga spelare skadade och med några SSL-debutanter som ännu saknar lite av kylan och erfarenheten hos de mer etablerade spelarna. Dalen gör en bra match framåt men det saknas lite skärpa och bakåt saknas det lite styrning i defensiven, idag var första matchen på många år där jag kunde sakna skotttäck. Där Dalen inte riktigt hann med i hemjobbet för att fokus läg på att prestera framåt vilket inte är så märkligt när man hela matchen får jobba i motvind med ett Storvreta som leder med mellan två och fyra mål. Matchens hjältar från de båda lagen blev Patrik Rokka i Dalen och Valdemar Ahlroth i Storvreta.

För ytterligare statistik rekommenderar jag innebandy.se för att se kvällens mål titta in på SSLplay. Nästa hemmamatch är redan på tisdag och då är det derby mot Thorengruppen så göra som 2103 personer gjorde ikväll. Kom och se rolig innebandy i världens bästa innebandystad.