Dalen förstärker backsidan!

7 maj 2019 13:25
SSL Herr

IBK Dalen senaste tillskott på spelarsidan heter Rasmus Andersson och kommer närmast från Umeåkollegan Team Thorengruppen. Den 22-årige backen har skrivit ett tvåårskontrakt med Dalen.


– Jag är otroligt laddad på den kommande säsongen. Dalen gjorde en bra säsong ifjol och förhoppningen är att den kommande ska bli minst lika bra, där vi ska slåss om SM-medaljerna. Jag tycker att Dalen är en seriös klubb som jobbar hårt och där alla drar åt samma håll. Sedan så är det många spelare som har tagit stora kliv under de senaste säsongerna vilket är ett tecken på att Dalen gör något bra. Jag tycker även att truppen ser riktigt vass ut och tror bara att den kommer bli bättre och bättre för varje år som kommer, säger Rasmus Andersson.

Den Hörneforsfostrade backen har tidigare spelat två säsonger i den högsta serien med Thorengruppen, där han gjorde 14 poäng på 48 matcher. Innan dess spelade Rasmus Andersson med RIG Umeå IBF.

– Det känns väldigt bra att vara tillbaka i SSL, det är där man vill vara. I allsvenskan är det mindre matcher, många lag som vill dra ner på tempot, samt mindre närkamper och glöd. Så att spela SSL igen nästa säsong är något jag ser fram emot mycket. Det som fällde avgörandet i klubbvalet är att Dalen spelar en tilltalande innebandy som jag tror kommer passa mig bra. Jag har också en strävan att bli den bästa versionen av mig själv som innebandyspelare och ser då att tävla mot de bästa lagen i Sverige kommer att vara det absolut bästa för min utveckling de två kommande säsongerna, säger Rasmus Andersson.

Dalens tränare Jonatan Brolin säger så här om nyförvärvet:

– Rasmus är i mina ögon en snabb, stark duellspelare som kliver in rejält i alla sina situationer. En noggrann passningsspelare som jag tycker klivit fram i matcherna jag sett honom spela. Framförallt nu senast i kvalet till SSL med Thorengruppen. Jag är övertygad om att han kommer passa klockrent in i vårt lagbygge, både med personlighet och med sina egenskaper som spelare, säger Jonatan Brolin.