Vilhelmsson: Drivet i laget imponerar!

6 juli 2018 09:00
SSL Dam

Vi har kollat läget med en av damlagets tränare Henrik Vilhelmsson om hur försäsongen går för IBK Dalens damer och hur det ser ut med träningsmatch osv på försäsongen.


Hur har försäsongsupplägget sett ut för damerna i år?

Jag tycker upplägget har sett riktigt bra ut, vi inledde försäsongen den 23 april och har från och med det datumet kört sex dagar i veckan med fysträning på Umeå Performance Center (UPC) och vi har även jobbat lite med klubba och boll utöver all fys som vi kört. Nu går vi in i en period med mer individuell träning då spelarna ges möjlighet att träna lite mer på egen hand. Spelarna följer ett träningsprogram som UPC plockat fram och varje pass registrerar med hjälp av pulsband och sedan för spelarna även träningsdag.

Är det något speciellt fokus ni har haft på träningen?

Målet med träningen under den period som varit hittills har varit att skapa bra förutsättningar för att kunna träna riktigt bra och hårt under säsongen. Det har varit riktigt hårda men roliga pass där spelarna både förbättrat sin fysiska status och det har varit träning som sammansvetsat gruppen ytterligare. Jag är väldigt imponerad över drivet spelarna har till att vilja utvecklas. Utöver det så har vi jobbat mycket med skadeförebyggande träning så våra spelare ska hålla ihop under säsongen och slippa skador.

Om vi blickar framåt lite. Har ni bokat in några träningsmatcher osv inför seriepremiären den 23 september mot Göteborg?

Vi har bokat in dubbla matcher mot Örnsköldsvik som tog klivet upp i SSL till denna säsong. En match kommer att spelas i Övik och den andra i Umeå. Vi kommer även att spela DM mot IKSU sedan blir det Umeå Scandic Cup som spelas den 5-9 september. Sedan kommer det säkert att tillkomma någon fler match.