Talang stannar i Dalen!

14 juni 2019 14:00
SSL Herr

19-årige Wilhelm Vihtari Hansson gjorde sina första framträdanden i Dalentröjan den gångna säsongen. Nu har han och IBK Dalen kommit överens om att skriva ett nytt tvåårskontrakt.


– Det som var den avgörande faktorn till att jag valde att skriva på ett nytt kontrakt var att vi har ett bra lag som jag tror har möjligheten att gå hela vägen. Även det faktum att jag har kommit så bra in i laget var en viktig del, säger Wilhelm Vihtari Hansson.

Dalenforwarden hann med att göra sina första poäng i debutsäsongen där han noterades för 14 matcher i den högsta serien. Utöver det så representerade han även moderklubben Gimonäs Umeå IF i division I. Nu är han redo för att ta nästa steg i utvecklingen. – Mitt första år i Dalen har varit väldigt bra och jag känner att jag har kommit in bra i gruppen. Jag känner även att det har varit givande att jag har fått spela några matcher. Mina förväntningar inför den kommande säsongen är först att ta en startplats i laget. Sedan är det självklart att laget ska lyckas komma så långt som möjligt och jag tror vi har goda chanser att ta oss väldigt långt, säger Wilhelm Vihtari Hansson.

IBK Dalens huvudtränare Jonatan Brolin om kontraktsförlängningen: – Wille klev in med en grym självklarhet från sin första dag i Dalen. Direkt i försäsongsturneringen i Tjeckien visade han upp sin frenesi och arbetsmoral. Den här killen har visat en härlig förmåga att hela tiden fokusera på nästa situation och inte låta något påverka honom på planen. Får han en tackling reser han bara på sig utan att fundera och ger 100 procent igen i nästa situation. Jag ser fram emot att jobba vidare med Wille och jag tror han kommer vara ännu närmare i kampen om startplatserna när nästa säsong kör igång, säger Jonatan Brolin.

Wilhelm Vihtari Hanssons statistik i Dalentröjan:

Grundserie: 14 matcher, 3 poäng (2 mål+1 assist), 4 utvisningsminuter

Slutspel: 1 match, 0 poäng (0 mål+0 assist), 0 utvisningsminuter

Totalt: 15 matcher, 3 poäng (2 mål+1 assist), 4 utvisningsminuter