Söndag
28 Jan 2 matcher
Lördag
10 Feb 1 match
Söndag
11 Feb 1 match
Torsdag
15 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 2 matcher
Söndag
03 Mar 2 matcher
Söndag
10 Mar 1 match
Tisdag
12 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match

Sjöström inför kvällens match mot AIK

30 november 2017 09:45

Efter att ha spelat 13 grundseriematcher och därmed mött alla lag en gång är det åter dags för IBK Dalen att möta AIK. Matchen spelas ikväll 18:30 i Umeå energi arena.

– AIK är ett erkänt starkt kontringslag med många spetsspelare i framförallt offensiv zon. Så där gäller det att vara på tå varje byte för att inte ge dom tid med bollen. I egen zon är de bra på att sätta press på motståndare, och där måste vi vara snabb i kropp och sinne för att skapa tid åt oss själva. Jag tror på två jämna perioder men där vi i tredje perioden lyckas rycka ifrån till slutresultatet 6-3, säger Dalenbacken Henrik Sjöström.


IBK Dalen kommer senast från en suddenförlust mot det tippade topplaget Linköping IBK. Umeålaget tog ledningen i matchen och hade även en 3-2 ledning tills cirka sex minuter kvar av matchen. Då kvitterade Linköping till 3-3 och kunde sedan avgöra i förlängningen.
– Sett över hela matchen tycker jag att det speglar matchbilden. Linköping är lite skarpare än oss i avslutslägen och när det väl ska avgöras. Vi kan aldrig nöja oss med en poäng, men samtidigt är vi i en situation där varje poäng räknas. Så självklart kan den poängen vara viktig i slutändan, säger Henrik Sjöström.

Med den matchen lagd till handlingarna väntar som sagt Stockholms inslag i SSL när AIK kommer på besök till Umeå. I premiären vann Dalen med 7-2 mot just AIK och dagens motståndare återfinns på en tolfteplats i tabellen. Dalen ligger för närvarande fyra placeringar upp på den sista slutspelsplatsen.
– Det ska bli roligt med hemmamatch. Det är alltid roligt att spela inför hemmapubliken, jag hoppas så många som möjligt kommer och kämpar hem tre poäng tillsammans med oss. Det var en härlig bortapremiär och förhoppningsvis ska vi kunna bjuda på något liknande. Men mitt och lagets stora mål är att över 60 minuter vara ett solidare och kraftfullare lag än AIK. Vi vill vinna matchen genom att vara bättre på alla plan, det är där vi skapar självförtroende och en skön känsla i laget inför framtiden, säger Sjöström.

I premiären var det just Henrik Sjöström som satte Dalens första mål för säsongen. Faktum är att Sjöström i årets SSL noterats för fyra mål och två assist på 13 matcher. Under sina två inledande säsonger i högstaserien gjorde han fyra poäng på 43 grundspelsmatcher. En uttalad offensiv satsning?
– Självklart försöker man träna på alla möjliga situationer för att få ett så brett register som möjligt. Helt ärligt har jag inte tänkt så mycket på att jag ska vara mer offensiv, det är mer något som har kommit naturligt. Vi har lyckats få en bra kemi och därför har det trillat in lite fler bollar än vanligt. Men mitt största fokus ligger fortfarande på att vara en riktigt starkt försvarsspelare som ska vara jobbig att möta, berättar Henrik Sjöström.

Återstår att se hur många mål Henrik Sjöström och hans lagkompisar i IBK Dalen gör ikväll. Matchstart 18:30 i Umeå energi arena och länk till biljettförsäljning finns nedan.

Matchlänkar
Biljetter
Webbsändning
Sportswikrapportering