16 Mar 1 match

2-0 i kvartsfinaler

24 mars 2019 21:02
ssl herr

Efter vinst i Sudden i första kvarten var det dags för Dalens första hemmamatch i slutspelet och med fart, offensivt tänk och många avslut tog man en säker om än inte bekväm seger i andra kvarten.

Första perioden börjar lite avvaktande, båda lagen känner på varandra och de chanser som delades ut de första minuterrna var kanske inte så vassa från något av lagen. 5,36 kan Linköping dock ta ledningen när Martin Karlsson passar från bakom målet till Oskar Seth som kan sätta 0-1 från sin högra kant. Linköping fick behålla ledningen till 13,23 när Dalen kvitterade genom Anton Åkerlund kan kvittera till 1-1 i öppen bur på passning från Linus Holmgren. Endast 14 sekunder senare tar Dalen ledningen när Sebastian Degeryd hittar en helt fri Daniel Sonidsson vid bortre stolpen och Robin Laakso i Linköpingsmålet såg inte helt nöjd ut med sin situation. 16,25 kan Dalen utöka sin ledning till 3-1 när Johan Larsson mer eller mindre springer in bollen bakom Laakso, assisten kom från Daniel Sonidsson. 19,25 reducerar Linköping när Simon Palmén får stå ohotad i slotet och får en passning från Adam Zetterström. Vi går till pausvila med bara en enmålsledning men en ledning med mersmak. Linköping är pressade och kan inte stå och bolla back till back och ta tid på sig att komma till anfall, medan Dalen är blixtrande snabba och hotar från alla positioner i samtliga femmor ikväll. Skotten i första perioden blev 11-7 till Dalen vilket också speglade matchbilden tydligt.

Andra perioden hinner inte bli mer än 1,20 gammal när Lukas Harnesk får gör ett av sina sällsynta mål. Passning in mot slotet från Anton Åkerlund till en Harnesk som löper in på tan och trycker upp bollen i krysset, han gör inte mål ofta men de mål han gör är vackra att beskåda. 4,53 utökar Dalen till 5-2 när Johan Larsson gör sitt andra mål för kvällen, Sebastian Degeryd skickar ett pass från andra sidan plan genom hela Linköpings försvar och Johan är påpassligt med och sprätter in bollen bakom Laakso. 14,03 får även Anton Åkerlund göra sitt andra mål för kvällen, en snabb spelvändning där Lukas Harnesk bryter ett pass och Åkerlund och Ketil Kronberg kommer ensamma mot Laakso och Åkerlund är sist på bollen. Skotten i andra perioden var 5-5 men Dalen var laget som kunde utnyttja sina lägen i den här perioden.

I sista perioden fick den över 1500 personer starka publiken en betydligt nervösare tillvaro. Linköping påbörjar en rejäl upphämtning samtidigt som Dalen har svårt att komma till avslut och jobbar mer på att försvara sin ledning än att utöka den.

0,37 in sätter Oskar Seth 6-3 på passning från Felix Lanver. 4,39 reducerar man till 6-4 när Max Wahlgren petar till Adam Zetterström på ett frislag och han skickar iväg ett mäktigt skott på bortre krysset där Måns Parsjö-Tegner inte hade en chans att ta bollen. Slutligen 17,11 kryper Linköping upp till att bara ligga uddamålet efter när Simon Palmén än en gång får stå ohotad i slotet. passningen komer från Oskar Seth som välförtjänt blev matchens hjälte för Linköping.

Linköping pressar Dalen hårt och man försvarar sig ändå med den äran. Man passar även på att trycka tillbaka Linköping på deras egen planhalva, erövra bollen och sätta 7-5. Jonas Svahn står för ett snyggt skott från halva offensiva planhalvan på pass från Ketil Kronberg. Att Linköping dessutom Tar ut målvakten, i den här perioden hade Robin Laakso bytts ut mot Andreas Blom, gav Dalen mer chanser och Lukas Harnesk är inte sen att från egen mållinje skicka upp bollen till en hårt uppvaktad Sebastian Degeryd som trots en närgången försvarare kan fastställa slutresultatet till 8-5, tiden var 19,26. Med ett par sekunder kvar av matchen och ytterligare ett försök att göra mål i tom bur stoppade Max Wahlgren bollen med handen och Dalen fick en straff som dock räddades av linköpingsmålvakten.

Matchens hjälte för Dalen denna kväll blev Johan Larsson, och om nån sagt åt mig före slutspelat att det var han och Jonas Svahn som skulle ligga i topp i den interna målligan efter två kvartsfinaleer hade jag förmodligen inte trott det men killen går från klarhet till klarhet och blir bara bättre och bättre för varje match. Vi har idag tre fungerande femmmor som alla presterar, där alla kan, och tar avslut när tillfälle ges. Det är med glädje jag ser fram emot resten av slutspelet om Dalen ska spela innebandy som de gjorde idag. Ingen nämnd, ingen glömd, det var verkligen laget före jaget idag.

Dalen har nu 2-0 i matcher och nästa kvartsfinal sänds på tisdag kl 19:00 och nästa hemmamatch är på fredag 29/3 kl 18:00 så jag rekommenderar alla att göra som 1527 personer gjorde idag och komma på fredag och njuta av innebandy när den är som bäst och mest spännande. För mer statistik från dagens match rekommenderar jag innebandy.se , för att kolla på alla mål igen och igen titta in på DalenTV och förbilder och annat från dagens match ta en tur till vår facebooksida Och glöm inte att hålla både tummar och tår för våra grabbar.