Fystester för damerna

31 juli 2017 17:30
SSL Dam

Under söndagen så inledde Dalendamerna två dagars fystester under ledning av fystränare Andreas Ågren och tränare Christer Jernberg. Det var taggade spelare som såg fram emot att genomföra tester.


-Kul att vi år igång igen. Det har vart spännande att få se hur vårt nya upplägg fungerat. Vi har ju haft som mål att verkligen bygga upp för en lång säsong och det är glädjande och se att alla spelare förbättrat sig avsevärt på testerna, säger tränare Christer Jernberg.

Vi tog ett snack med spelarna Clara Forssén och Anna Skyltbäck efter första testdagen och båda tycker det känns riktigt bra att köra igång igen efter några veckors egenträning.

-Det känns som att det är på tiden. Vi har haft en lång försäsong så det ska bli skönt att få kliva in i hallen och sen är det alltid lika kul att träffa alla igen! säger Clara Forssén och får medhåll av Anna Skyltbäck.

-Jag tycker det känns jättekul och jag är väldigt laddad. Det ska bli kul att få träffa alla i laget igen! Personligen har jag haft en bra träningssommar och känner mig i bra form så det ska bli skoj att kliva in i hall och att innebandyn drar igång mer och mer nu, säger Anna.

-Efter den första testdagens har vi fått väldigt positiva besked på hur spelarna har svarat på träningen under uppehållet. Det är ingen spelare som avviker från vår fysiska utvecklingsplan just nu och den positiva fysiska trenden vi haft de senaste åren fortsätter. Sett till testerna från både förra hösten och nu i våras har våra spelare tagit bra kliv, och nu ska vi bara samla in värden från de som missade testtillfället, gör de lika bra ifrån sig som övriga så går vi just nu mot de bästa testvärdena vi haft! En rolig nyhet är att långtidsskadade Palmér och Melkersson Jansson fortsätter ta stora kliv i rehabiliteringen och deltog i en del av testerna! sammanfattar fystränare Andreas Ågren.