Söndag
28 Jan 2 matcher
Lördag
10 Feb 1 match
Söndag
11 Feb 1 match
Torsdag
15 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 2 matcher
Söndag
03 Mar 2 matcher
Söndag
10 Mar 1 match
Tisdag
12 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match

"En klassisk bortamatch av IBK Dalen"

17 november 2017 16:38

Dalens herrar är åter tillbaka på rätt sida slutspelsstrecket efter en 6-3 på bortaplan mot FC Helsingborg. Jonas Svahn och Anton Åkerlund gjorde två mål vardera och Dalens övriga mål gjordes av Johan Larsson och Patrik Rokka.
– En riktig härlig seger där första halvan av matchen så är det vi som styr matchbilden och andra halvan av matchen så är det Helsingborg som trycker på och vi får kriga oerhört hårt för att behålla ledningen. En klassisk bortamatch av IBK Dalen kan man säga, säger Dalenbacken Mattias Ljunggren.


Dalen har lämnat Umeå och befinner sig på en liten bortaturné. Igår blev det tre poäng mot Helsingborg och i morgon lördag väntar match mot Växjö. I matchen mot Helsingborg tog Dalen kommandot och ledningen i den första perioden och sedan släppte man aldrig ledningen. De sista 20 minuter fick Dalen jobba för att försvara sin ledning och enligt skottstatistiken på innebandy.se vann hemmalaget Helsingborg den med 16-4.
– Helsingborg kom upp i banan under sista perioden och satt hög press på oss vilket gjorde att dom fick puls i matchen. Dom hade stora delar av bollinnehavet och hade många avslutsförsök men vi täckte mycket skott och Måns stod för en bra insats i målet. Att vi lyckades hålla undan och vinna matchen ger oss lite extra självförtroende inför framtiden, konstaterar Dalens Mattias Ljunggren.

I och med segern har Dalen på de inledande tio matcherna tagit femton poäng, vilket placerar laget på en sjundeplats.
– Vi har fått en okej start på säsongen. Dom matcherna vi har förlorat så har vi inte kommit upp i våran normala nivå och då förlorar vi. Serien är jämn och det skiljer inte så mycket mellan lagen så varje match är viktig och man måste vara där närvarande varje match för att kunna ta poäng. Framtiden för oss ser ljus ut då vi har några spelare som har kommit tillbaka från skador vilket gör att man får slåss ännu hårdare för sin plats i laget, säger Ljunggren.

Matchen mot Växjö spelas på lördag 18:30.