03 Mar 1 match

Tung förlust trots enorm kämpainsats

8 oktober 2019 21:38
ssl herr

Efter en svidande förlust mot Falun på bortaplan var det dags att möta de regerande svenska mästarna Storvreta på hemmaplan ikväll. Dalen saknar fortfarande ett antal spelare som varit gjutna i startformationerna men trots detta bjöd man upp till kamp och pressade gästerna hårt under stora delar av matchen.

Första perioden inleds lite avvaktande. Det känns om att båda lagen är lite svajiga och även om det finns chanser så är det ingen direkt skärpa i dem. 5,50 in i perioden under en tung press mot Dalens mål kan Storvreta ta ledningen i matchen Viktor Andersson kan pressa in bollen bakom en delvis skymd Måns Parsjö-Tegner, passningen kom från Michael Jansson. 6,59 drabbas Dalen av en utvisning men reder ut de två minuterna med bravur och här börjar det vända för Dalen, under stora delar av resterande perioden pressar man Storvreta och gör verkligen allt rätt utom att sätta sina chanser, Viktor Klintsten i Storvretas mål får jobba hårt. Detta speglar sig också i skottstatistiken för första perioden där Dalen har fördel med 6 mot 4. Vilket också speglar matchbilden.

Andra perioden är det Dalen som Visar framfötterna först. Man driver upp tempot och fortsätter att pressa Storvreta högt i banan och låter dem inte etablera spel med någon lätthet. Detta ger också resultat och 5,12 in i perrioden kan Dalen komma i en snabb spelvändning där Jonas Svahn spelar upp till Anton Åkerlund som kan kvittera till 1-1 ut liten vinkel.

13,18 Tilldöms Storvreta en straff, men tack vare iskyla från Måns i målet väntar han ut Alexander Rudd och kan göra en säker räddning. Vi går till periodvila med lite lugnare sinne trots att det var Storvreta som vann skottstatistiken den här perioden med 8-12 och Måns räddade laget ur knepiga situationer mer än en gång så jobbar Dalen hårt både framåt och bakåt och ger Storvreta problem.

Sista perioden är mer öppen i spelat, det är fläckvis ett vansinnigt tempo från båda lagen och det går mer på chans än på ett vårdat spel. Dalen pressar hårt för attt ta ledningen i machen och släpper då till lite mer bakåt än man gjort tidigare. Storvreta är också snabba på att utnyttja minsta misstag från Dalen och 10,50 kan de ta ledningen i machen igen. Jimmie Pettersson står för målskyttet på passning från Hampus Ahren när Vreta kan komma 3 mot en i en mäktig spelvändning där Dalen inte hann med tillbaka i sin offensiva forcering.

13,04 kommer Storvreta i ytterligare en kontring när Dalen pressar, den här gången är det Hempus Arhen som står för målskyttet på pass från Henrik Stenberg. 15,08 drabbas så Storvreta av en utvisning och Dalen behöverr ganska precis 2 sekunder för att reducera till 2-3. Tekning i offensivt hörn fär Linus Holmberg skickar upp bollen till Jonas Svahn som skjuter ett mäktigt direktskott från halva offensiva. Den killen har verkligen ett enormt skott när han sätter den sidan till.

Dalen forsätter att jaga för kvittering, tar ut målvakten vid en utvisning för att kunna spela fem mot fem, fortsätter att pressa och ta ut målvakten för spel sex mot fem och har många goda chanser, tyvärr har också Viktor Klintsten en bra dag på jobbet och Storvreta kan fastställa slutresultatet till 2-4 när Robin Nilsberth bryter en passning, skickar upp bollen till Alexander Rudd och Måns i Dalenmålet knappt hinner på plats innan Rudd flippar upp bollen i nättaket. Skotten i sista perioden blev 9-8 till Dalen i sista och totalt 23-24 till Storvreta.

Matchen kändes jämn, den var tät, spännande, hårt och fysisk som matcherna mot Vreta tenderar att bli. Trots förlust så kämpade laget väl, Måns var ett Månster i målet. Jonas Landström fick stopp på många farligheter och visade enorm styrka man mot man. Daniel Sonidsson hade ett skott som gick strax över mål som förtjänade ett bättre öde. Vi var ett starkt kollektiv som inte riktigt räckte hela vägen den här gången men där det verkligen inte är nattsvart. Till Matchens hjältar valdes Hampus Ahrén från Storvreta och för Dalen Måns Parsjö-Tegner.

För mer statistik rekommenderar jag innebandy.se, för att titta på highlights från dagens match spana in SSLplayoch för bilder och annat från matchen och laget titta in på vår facebooksida

Nästa match är borta mot Mullsjö den 13:e oktober och nästa hemmamatch är den 16:e oktober mot Sirius klockan 18:30 Väl mött då till Sveriges roligaste innebandy.