Superligaback stannar i IBK Dalen!

4 maj 2018 10:20
SSL Herr

Den 20-årige försvarsspelaren Ludwig Svensson har förlängt sitt kontrakt med IBK Dalen i ytterligare två säsonger. Och målet är givet för honom vad han vill vara med om under kontraktstiden.
 – Självklart är det SM-guld som jag vill uppleva. Jag tycker att vi har en spännande trupp där det är många som utvecklas för varje dag. Så jobbar vi hårt och är ödmjuka inför varje uppgift så tror jag att vi kan gå hela vägen, säger Ludwig Svensson.


Svensson som är innebandyfostrad i Umeå anslöt från RIG Umeå IBF inför säsongen 2016/2017. Under fjolåret tog han ytterligare kliv i sin utveckling och gjorde bland annat två mål på fyra matcher i kvartsfinalspelet.

– Efter en lite tuffare start på säsongen för min del känner jag att jag kom in i SSL-tempot i slutet av säsongen och växte i takt med ansvaret jag fick. Detta har verkligen gett mersmak och jag känner att kollektivet Dalen är på väg mot något bra. Att få tillhöra en professionell och seriös förening känner jag ger mig den bästa förutsättningen att fortsätta utvecklas som innebandyspelare. I Dalen har man väldigt bra förutsättningar till att utvecklas och det tycker jag också att jag har gjort. Dock känner jag inte att mina prestationer har nått upp i dom krav jag har på mig själv, säger Ludwig Svensson. Svensson går därmed in på sitt andra kontrakt med IBK Dalen och under sin tid i föreningen har han fått vara med om att åka ut i kvartsfinalspelet två gånger. Han ser dock bra förutsättningar och möjligheter för att laget ska gå längre säsongen 2018/2019.


– Jag tror att det handlar om att höja kraven på allt vi gör tillsammans och bygga en grupp som är beredd att göra allt för varandra. Vi ska vara ett kollektiv som alla drar mot samma håll. Sedan har träningsmöjligheterna bara blivit bättre och bättre för varje år som jag varit i Dalen. Nu när vår hungriga grupp får dom förutsättningarna som vi får på Umeå Performance Center kommer det inte vara något lag som kan mäta sig med oss fysiskt, säger Ludwig Svensson.

– Det känns verkligen bra att Ludwig har valt att stanna hos oss. Han har under säsongen verkligen tagit stora steg och var i slutspelet en av våra bästa backar. Ludwig är alltid en kille som gör sitt yttersta för att laget skall lyckas och han är en viktig motor i vårt lag, säger IBK Dalens klubbdirektör Urban Karlsson.


Ludwig Svenssons statistik i Dalen:

Grundserie: 53 matcher, 3 poäng (2 mål+1 assist), 12 utvisningsminuter

Slutspel: 9 matcher, 2 poäng (2 mål+0 assist), 2 utvisningsminuter

Totalt: 62 matcher, 5 poäng (4 mål+1 assist), 14 utvisningsminuter