17 Mar 1 match

Dalen klara för slutspel efter dagens vinst mot Växjö

4 mars 2018 21:26
ssl herr

Med en omgång kvar i grundspelet i SSL är Dalens herrar klara för slutspel efter dagens match mot det alltid lika fysiska och verbala Växjö. Matchen var en nagelbitare in i det sista men Dalen kunde hålla i spelet och bärga välbehövliga tre poäng.

I börjar av matchen byter lagen chanser med varandra men både Ero Kosonen i Växös mål och Måns Parsjö-Tegner i Dalens kasse jobbar bra och serr till att det bara blir chanser. 4.08 kan dock gästande Växjö ta ledningen med 1-0 med mål av Ludwig Persson på assist från Jesper Sankell.Växjö är det något starkare laget i första perioden med det är bara med en hårsmån och i slutet av perioden är det Dalen som tar över och 18.30 in i perioden kvitterar Dalen genom Jim Johansson som får en passning tvärs över planen från Sebastian Degeryd och kan sätta bollen bakom Kosonen i snäv vinkel. Dalen togs lite på sängen i börjarn av perioden men hämtade sig allt eftersom perioden gick och de sista minuterna var man det mer dominerande laget. Skotten i första perioden blev 10-9 till Dalens fördel. Andra perioden Drabbas Dalen av en utvisning och Jesper Sankell kan ge Växjö ledningen igen, assist kom från Ted Nivestam. Dalen får kämpa i motvind igen och trots att man under nästan två minuter spelade 5 mot 3 har man svårt att göra hål på en storspelande Kosonen. Det dröjer till 19.33 in i perioden innan Dalen kan kvittera, Patrik Rokka skickar in en passning till Ketil Kronberg i slotet och han klipper till direkt och Kosonen hinner inte runt. Trots att Växjö leder större delen av perioden är Dalen det bättre laget med många fler chanser, skotten i andra visar det tydligt, 10-2 till Dalen. Men Kosonen är stabil i målet och räddar en straff mitt i perioden och har också ett antal räddningar under Växjös dubbla utvisning.

Sista perioden börjar som de övriga, Växjö tar en tidig ledning, denna gång endast 1.25 in i perioden. Jesper Sankell skjuter utifrån på vänstra sidan på en passning från André Andersson. Den här perioden dröjer det dock inte till slutet innan Dalen kan kvittera. 3.45 in i perioden passar Jonas Svahn bollen till Viktor Nystedt som står mitt på plan och drar iväg ett stenhårt skott som går in i målet just vid stolen på dryga 10 centimeters höjd. dryga 10 minuter senare, 13.56 tar Dalen ledningen för första gången i matchen. Dalen kommer i en spelvändning, Jim Johansson driver upp bollen, tunnlar sin försvarare och daskar in bollen bakom Kosonen.

16.49 utökar Sebastian Degeryd Dalens ledning till 5-3 med ett skott på volley efter assist från Jonas Svahn. Dalen och Växjö drabbas i slutet av var sin utvisning varav Växjös dessutom blir en 2+10. Växjö väljer då att ta ut målvakten och spela 5 mot 4 och kan reducera till 5-4 med 56 sekunder kvar att spela, men närmare än så kommer man inte då Dalen försvarar sig med näbbar och klor och kan hålla undan Växjös anstorming hela vägen. Skotten i sista perioden blev 9-7 till Dalen och totalt blev skottstatistiken 29-18. Dalen är klara för slutspel nu då man har 4 poäng ned till både Sirius och Jönköping. Ett Jönköping man för övrigt möter borta i sista omgången.

Trots en lite trevande start visar Dalen upp ett gediget spel. Lagmaskinen fungerar enormt bra i defensiven, Måns i målet gör ett fantastiskt jobb med många kvalificerad räddningar. Det finns ett självförtroende i att ta avslut i laget som har vuxit fram nu på slutet som är så skönt att se. Den enda punkten där det finns frågetecken är power play där man idag har två möjligheter i numerärt överläge varav ena är i spel 5 mot 3 och inte får till det, det är något att ta sig en funderare på.

I övrigt är det bara att buga och applådera Jim Johansson som tillsammans med Jesper Sankell i Växjö valdes till matchens hjälte. Jim fick göra två mål idag och hade bud på fler. Pär Forsman hade ett ribbskott där det verkligen sjöng i metallen. Henrik Sjöström hade ett par chanser med sitt fina handledsskott där bollen strök just utanför. Vi har ett lag med spelare som kan skjuta utifrån, från nära håll, direktskott, på volley och som kan styra, peta och trassla in en boll bakom motståndarna och alla vill och arbetar hårt åt samma håll och det är ett nöje att se hela laget spela.

För mer statisktik från dagens match rekommenderar jag innebandy.se för bilder från dagens match titta in på vår facebooksida och för att se highlights från dagens match se Dalentv.com

Text: Ulrika Nordin Bild: Magnus Andersson