Förlust mot Helsingborg efter straffavgörande.

1 mars 2018 21:03
ssl herr

Dalen mötte Helsingborg i en match där båda lagen kämpade för att stärka sina chanser till slutspel. Det var en tempostark, jämn och chansfylld match från båda lagen där Helsingborg slutligen kunde vinna, dock inte i full tid utan först efter ett straffavgörande där Mika Kohonen fällde avgörandet.

JAg vill inleda med att be om ursäkt för att referatet kommer nästan ett dygn efter avslutad match men då matchen blev försenad och inte slutade förrän en bra stund efter 22 igår så fick sömn och arbete går före. Här kommer dock slutligen matchreferatet.

Trots den sena och försenade matchtiden lyckades matchen samla ansenliga 1129 åskådare som fick se en match som redan från start spelades i ett snabbt tempo och med många chanser för båda lagen. Både Måns Parsjö-Tegner och Jonathan Edling i målburarna fick jobba hårt.

Dalen kaunde spräcka nollan som första lag 7.58 in i matchen när Anton Åkerlund sätter 1-0 på passning från Johan Larsson som skickar bollen från bakom målet till en välplacerad Åkerlund i slotet. 12.39 kan Dalen utöka sin ledning till 2-0 när Jim Johansson passar upp till Viktor Nystedt mitt på offensiv planhalva som skjuter ett rejält skott som Edling inte hade en chans att ta. 17.46 Kan Helsingborg reducera till 2-1 i powerplay. Målskytt Daniel Sebek och assist från Andreas Lindholm. Vi går till pausvila med en ganska bra smak i munnen, Dalen vann skottstatistiken med 10-7, man leder med ett mål och känslan på planen är att Dalen var det dominerande laget på plan.

Andra perioden är det Helsinborg som sitter i förarstolen iaf i början av perioden. Man inleder med att kvittera till 2-2 6.52 in i perioden, även denna gång i powerplay och även denna gång är det Daniel Sebek som står för målskyttet medan passningen denna gång kommer från Linus Nordgren. 9.01 tar Helsingborg ledningen i matchen med 2-3 när Jonathan Edling i Helsingborgs mål gör ett långt utkast som landar hos Jonathan Nilsson som kan springa ifrån sin försvarare och stänka in bollen i nättaket. Replik kommer dock snabbt från Dalen när Ludwig Svensson Får bollen mitt på offensiv planhalva från Alexander Hedlund och skjuter ett direktskott i sorkhöjd. Skotten i andra perioden blev lika 10-10, det är också en jämnare period där Helsingborg är mer dominerande i första halvan och Dalen hämtar igen detta och tar över mer i slutet.

Sista ordinarie period inleder Dalen i powerplay efter ett otillåtet byte av Helsingborg. man behöver bara 34 sekunder på sig i perioden för att ta ledningen med 4-3 Målet kom från Jonas Svahn och assist från Sebastian Degeryd på Jonas retur. 7.08 gör Linus Nordgren och Patrik Suchanek en brytning på Dalens planhalva och några dragningar senare kan Nordgren kvittera till 4-4 assist kom från den gamla Dalenspelaren Patrik Suchanek. 13.45 tar Dalen ledningen igen. Andreas Carlbom tar ett snabbt frislag till Jim Johansson som skjuter direkt och Helsingborg hann aldrig uppfatta vad som hände.

Dalen lyckas behålla ledningen till 18.51 när Daniel Sebek gör sitt tredje mål för matchen även denna gång på pass från Linus Nordgren som hade en väldigt bra dag på jobbet. Målet kom i spel 6 mot 5 under en period när Helsingborg kämpade med näbbar och klor och Dalen var tillbaka pressat men försvarade sig med den äran. Tråkigt nog räckte det inte ända fram. skotten i tredje perioden blev 12-8 till Dalen tack vare ett tajt försvarsspel där de flesta av Helsingborgs skott fångades upp av Dalenförsvaret innan de nådde mål.

Förlängningen blev en rätt trist historia där Helsingborg höll boll större delen av de fem minuterna men där man inte kom till avslut och Dalen mest fick jaga boll. skotten i förlängningen blev därför 0-0. Matchen fick avslutas med straffar där Jonathan Edling och Måna Parsjö-Tegner räddade de första straffarna från Mika Kohonen och Andreas Carlbom. I andra omgången lurade Kohonen ner Måns på marken och kunde lyfta bollen över honom till mål medan Jonathan Edling lyckades få handleden på Carlboms nästa straff och Helsingborg tar extrapoängen från matchen.

Det var en bra och välspelad match, man kan inte låta bli att imponeras av Helsingborg som trots att man varit på resande fot i 12 timmar med försenade flyg ändå kan hålla skärpan och vinna. Jag är också imponerad av Dalen som lag, av det uppoffrande spelet, av viljan och energin som laget visar upp. Ipmonerad av Ludwig Svensson och Alexander Hedlund som spelar helt respektlöst oavsett vem de möter och som aldrig ser en boll som förlorad. Av Jim Johansson och Andreas Carlbom som trots är av högsta SSL-kvalitet trots uppehåll. Av världens bästa Måns i mål, vilka räddningar han gör. imponerad av Jonas Svahn och Ketil Kronberg som jagar boll, bryter passningar och är ett fantastiskt lim som håller laget samman. Trots att det återstår två matcher av grundserien så är ett Dalen med den inställning och det GO man visade under den här matchen ett uppenbart slutspelslag. Kom och titta och avgör själva på söndag när grundseriens sista hemmamatch spelas mot Växjö.

För bilder från matchen rekommenderar jag vår facebooksida för higlights från matchen titta in på Dalentv och för mer statistik från matchen ta dig en titt på innebandy.se

Text:Ulrika Nordin Bild: Magnus Andersson