Målfarlig forward klar för IBK Dalen!

9 augusti 2018 15:25
SSL Dam

Nu är det klart att allsvenskans målfarligaste spelare förra säsongen, Sundsvalls IBFs forward Alva Nybjörk är klar för IBK Dalen kommande säsong!

Den 20-åriga Alva som har Timrå IBC som moderklubb noterades för 37 mål under förra säsongen i allsvenskan.


-Att vi nu får in Alva i laget ökar vår offensiva kraft ytterligare. Hon är en spelare som är kraftfull i spelet och har egenskaper i framförallt sista tredjedelen av planen som kommer att bli väldigt användbara för oss. Jag tror hon kommer att passa in bra i vårt lagbygge, säger tränaren Henrik Vilhelmsson.

-Det känns spännande och det ska bli superroligt att ta klivet upp i SSL och spela med IBK Dalen. Det känns som alla i laget är målmedvetna och kommer att göra sitt yttersta för att denna säsong ska bli bra, säger Alva Nybjörk.

-Alva är en spelare vi haft ögonen på under en lång tid. Hon har under åren i Allsvenskan med Sundsvall visat att hon är redo att ta kliver upp i SSL och vi är väldigt nöjda att hon valt att spela med oss i IBK Dalen. Det känns extra roligt att det är en spelare från Norrland vilket stärker vår Norrländska prägel på laget ytterligare, säger klubbdirektör Urban Karlsson.

Målligan i Allsvenskan säsongen 2017/2018

Alva Nybjörk (Sundsvalls IBF) 37mål

Moa Hedlund (Hammarby IF IBF) 32mål

Johanna Persson (Strömsbro IF) 32mål

Sara Anteryd (Fröjereds IF) 32mål

Jennifer Johansson (Fröjereds IF) 32mål