03 Mar 1 match

Dalen nollade av Storvreta

17 januari 2018 23:17
SSL HERR

För andra gången denna säsong blev Dalens herrar nollade på hemmaplan. Andraplacerade Storvreta besegrade Dalen med 4-0 i Umeå energi arena. Trots förlusten ligger Dalen kvar på en åttondeplats och redan på söndag finns det chans till revansch när det vankas Umeåderby mot Thorengruppen.

Precis som i den senaste hemmamatchen när Sirius gästade så tog det nästan halva matchen innan första målet kom. Denna gång var det seriens andra Uppsalalag Storvreta som svarade för motståndet och till skillnad mot Siriusmatchen där Dalen vann – var det Storvreta som drog det längsta strået denna gång. 0-1 efter andra perioden blev 0-4 när 60 minuter var spelade, där det sista målet gjordes när Dalen tagit ut målvakten i jakten på reducering.

Offensivt hade Dalen svårt att komma till de riktigt heta lägena och när väl chanserna kom så lyckades Umeålaget inte sätta sina chanser. Storvreta spelade ett kompakt försvarsspel och var effektivare i anfallszon. Fyra insläppta mål mot topplaget Storvreta är inte hela världen, men gör man inga mål framåt blir det onekligen svårt att vinna matcher. Om man ska plocka fram några positiva aspekter så var målvakten Måns Parsjö Tegnér som så många gånger förr en stabil utpost och Dalen lyckades även avstyra ett boxplay i spel tre mot fem i två minuter. Redan på söndag är det dags för match i Umeå energi arena igen. Då väntar Umeåderby mot Thorengruppen – ett möte mellan två lag i behov av poäng.

IBK Dalen-Storvreta IBK 0-4 (0-0, 0-1, 0-3)

Måns Parsjö Tegnér (4), 2 minuter protest mot domslut

Matchen mot Thorengruppen spelas 18:00 på söndag och biljetter hittar du på länken nedan: