Forward förstärker IBK Dalens trupp!

2 augusti 2018 10:09
SSL Herr

Han har gjort några säsonger med Dalens farmarlag, senast i allsvenskan, och nu står det klart att 22-årige Jacob Mäkeläinen får ett A-lagskontrakt med IBK Dalen. Efter sommarträning med laget och försäsongsturnering i Tjeckien belönas Mäkeläinen med ett treårskontrakt.


– Jag har väntat länge på att få frågan om att sommarträna med A-laget, så det var kul när dom äntligen frågade. Så jag tänkte för mig själv att nu gäller det bara att ge järnet och visa vad jag går för. Efter Tjeckienturneringen kom kontraktsförslaget och det var väl ett kvitto på att jag gjort något rätt. Jag tror verkligen detta kommer att gynna mitt innebandyspelande, där man får möta landslagsspelare varje träning, säger Jacob Mäkeläinen.

Mäkeläinen kommer ursprungligen från en by som heter Sävast och ligger i Norrbotten. Han flyttade till Umeå för att gå innebandygymnasiet på Dragonskolan, så ambitionen innebandymässigt har funnits där länge och ett av målen var så klart att nå SSL.
– Min målsättning är först att försöka få speltid i superligan, för att sedan vara med och prestera och verkligen hjälpa laget att vinna matcher. Det långsiktiga målet är att bli en etablerad superligaspelare, säger Jacob Mäkeläinen.

Han beskriver sig själv som en hårt arbetande tvåvägsspelare som bidrar med energi, men ser sin främsta styrka defensivt. Något som även tränaren Jonatan Brolin håller med om:
– För mig känns det väldigt roligt att ta in Jacob på allvar hos oss. Han har gjort den lite längre resan till SSL och han har verkligen känts beslutsam att ta vara på möjligheten när den dök upp. Vi får in en professionell spelare som tar hand om sin kropp och pushar sig själv hårt under varje träningstillfälle. Publiken kommer att få se en spelare som ger mycket energi till sitt lag genom maxlöpningar och ett härligt duellspel. Jag är helt säker på att Jacob kommer att ge allt för att konkurrera om en plats, men också alltid göra det bästa för laget, säger Dalentränaren Jonatan Brolin.