03 Mar 1 match

Storvinst mot Sirius

16 oktober 2019 20:51
ssl herr

ikväll mötte Dalens herrlag Sirius, båda lagen kom från förlustmatcher och Sirius ligger sist i tabellen. Den stora frågan för kvällen var vilket lag som ville vinna mest. Svaret blev ett rungande DALEN!

Första perioden känner lagen lite på varandra och byter några chanser, det är ganska tydligt att båda lagen är taggade och verkligen vill spela. Dalen har en riktigt vass chans när Daniel Sonidson skjuter i mål fem minuter in i matchen, tyvärr blev målet bortdömt oklart om det var pga lyftning av klubba i ett tidigare skede eller om det var för hög klubba vid skottet. Dalen revancherar sig dock snabbt, Lukas Harnesk bryter en passning på mittplan, skickar upp bollen till Jonas Landström som går bakom mål och skickar upp bollen till Jonas Svahn som ohotad kan skjuta in 1-0 bakom Tobias Steineck i Siriusmålet.

Det är en jämn match Där det kommer kvalificerade chanser från båda lagen, Sirius kan etablera tryck på Dalens planhalva lite för lätt men Måns Parsjö-Tegner är stark i mål och resterande lag jobbar hårt för att freda Dalenmålet.

13,37 drabbas Sirius av en utvisning och Dalen kan ta chansen att utöka sin ledning. 14,52 gör så Ketil Kronberg 2-0 ur minimal vinkel från sitt hörn, assist kom från Johan Larsson. Sen rullar det på snabbt för Dalen. 16,59 kan Andreas Holmgren göra 3-0 på ett direktskott på passning från Christoffer Andersson. 17,44 Kan Jonas Landström sätta 4-0 i krysset på skott från slotet och assist från Jonas Svahn och slutligen 19,19 kan Jonas Svahn stå ensam och obevakad i slotet och skjuta in 5-0 på pass från Anton Åkerlund. SKotten i första perioden blev 13-3 till Dalen och sammanfattningsvis kan man väl säga att Sirius höll ihop bra och hotade i 15 minuter och sen tappade man allt när Dalen drog upp tempo och fick bra rörelse i laget.

Andra perioden skulle jag helst vilja tala tyst om, men det går inte.. Dalen faller tillbaka, har svårt att etablera tryck och spelar lite väl lojt och oengagerat samtidigt som Sirius skärper till sig, får ordning både på tempo och passningsspel och har långa perioder av tryck mot Dalenburen. trots 2 minuter av powerplay får Dalen inte till mer än 3 skott på mål under perioden medan Sirius får iväg 11, vi ska vara väldigt tacksamma över att Måns har en mycket bra dag på jobbet och tar allt som smiter förbi försvaret.Sirius passade även på att byta målvakt inför denna period och in klev Oskar-Viking Tjärnberg

Sista perioden börjar Dalen i numerärt underläge och Sirius håller emot bra fram till 8,29 när det äntligen lossnar igen för Dalen. Christoffer Andersson skjuter 6-0 i krysset efter en alldeles för lång period av Siriuspress, assist på det målet är Danile Sonidsson. Dalen jobbar sig upp mer och mer och den femtonde matchminuten blixtrar det till med ren innebandymagi. 14,29 efter att Dalen jobbat sig igenom ett lyckat boxplay bryter Jonas Landström en Siriuspassning, går själv och trycker in bollen till 7-0 14,36 Stjäl Andreas Holmgren bollen och skickar den till Niclas Brolin-Ljung som knackar vidare till Ketil Kronberg som sätter sin egen retur. Och slutligen 14,56 får Christoffer Andersson göra sitt andra mål för kvällen när han Petar in bollen från kort avstånd i slotet på passning från Linus Holmgren bakom mål.

Tre mål på mindre än 30 sekunder fick avsluta målskyttet den här matchen. Skotten i tredje perioden blev 10-3 till Dalen och totalt 26-17 till Dalen. Till matchens hjältar valdes i Sirius nummer 19 Jonathan Blomkvist och i Dalen Pär Forsman som idag verkligen var överallt både offensivt och defensivt. Andra som får en guldstjärna idag är Johan Larsson som går från klarhet till klarhet, vår Jonas:ar, Svahn och Landström som verkar trivas bra med varandra och gör mycket bra saker på planen. Måns som ska gratuleras till att få hålla nollan i matchen och Ludwig Svensson som går in med kropp och själ i varje närkamp.

För mer statistik rekommenderar jag innebandy.se, för att titta på highlights från dagens match spana in SSLplayoch för bilder och annat från matchen och laget titta in på vår facebooksida

Nästa match är hemma redan på lördag och spelas i gamla hallen, Umeå energi rena vatten, klockan 16:00, väl mött då för fartfylld, fantastisk och rolig innebandy.